Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
6Dh-1
hanys:
--- Cytat: Kolej_Tymek w 03 Listopada 2022, 18:51:42 ---Mówiłem to na pv komuś ale powtórzę tu. Kabinę dragona E6ACTa będę robił jak będą materiały.
--- Koniec cytatu ---
Materiały na Dragona są i to dość pokaźne razem z wymiarami oraz rysunkami, ale tym głowić się nie musisz bo już powstaje. Natomiast niestety nie jesteś na tyle wiarygodną osobą z aby takie cenne materiały, które nam udostepnił producent, udostępniać dalej tobie. Skończ na prawdę jeden projekt do końca a będziemy brali ciebie na poważnie a jakieś materiały o które poprosisz się znajdą.
Kolej_Tymek:
x_Zielu
Jeśli chodzi o kabinę vectrona to z mojego komputera projekt się usunął. Kolega z którym to robiłem uznał że nie ma sensu kontynuacja więc zakończyliśmy. Wracając do skody to na razie nie mam chęci do kończenia tego (tzn. mapowania wózków itp.), nie ze względu na to iż model jest lecz ze względów prywatnych którymi niekoniecznie chce dzielić się ze wszystkimi
Sawi:
Skode po moich poprawkach autorstwa Smejkiego przekazałem jakiś czas temu do stosownego działu, także nie musisz się już tym zamartwiać.
x_Zielu:
Dostałem od autora model do przejrzenia, więc i tutaj pokażę moje spostrzeżenia (jako osoba średnio ogarniająca modeling). Nie jest najgorzej, nie jest najlepiej, jak ktoś bardziej kompetentny jest w stanie ocenić, to jak się autor zgodzi, to przekażę. Idąc kolejnością screenów:
1 - ta rurka jakby lewituje.
2 - Nie za głębokie to wcięcie? No i lampy wypada wrzucić.
3 - Brakuje kratek na czole i ta rurka chyba powinna być podziurawiona.
4 - cały dach i pod dachem to chyba nieśmieszny żart, ta "klima" odstaje od reszty i wydaje się być niewymiarowa. Brakuje całej reszty elementów na dachu i pod dachem.
5 - W tej lokomotywie są inne barierki niż ty dałeś.
6 - Kolejny brakujący element.
7 - Podwozie do wymiany. Kolejny brakujący element na pudle.
Bez screenów:
- te drzwiczki i kraty zrobił jakkolwiek w 3D, żeby to jakkolwiek wyglądało, a nie wszystko na płasko.
Całość wygląda średnio, ale widać jakiś postęp. Ja zrobienia skórki się raczej nie podejmę, bo materiałów dobrych na wszystko brak, a i w przypadku samego modelu nie zapowiada się na szybkie dokończenie.
dsSAfdeasfd:
Witam czy prace nad modelem lokomotywy trwają nadal?
Nie pisz wiadomości w wątkach w których od 2 miesięcy nikt nic nie napisał.
Bocznica.
Matek123
Nawigacja
Idź do wersji pełnej