Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia nr 7
Jaco:
@Maciek Kolejarz: w zasadzie masz rację, bo niegdyś dawne trasy i układy torowe były czasami robione niemal jak torowiska tramwajowe (ciasne łuki, brak krzywych przejściowych itd.).
matek123:
@Jaco, tą scenerię zaczął robić Scyzor77 w rainstedzie, więc na 99% jest robiona na podstawie ortofotomap, więc raczej układ torowy jest realny.
Maciek Kolejarz:
Nawet jeżeli została zrobiona w Rainstedzie i nawet jeżeli wygeneruje sobie teren o ile to możliwe to wydaje mi się, że bez tych książek porządnych poprawek nie zrobi...
scyzor77:
--- Cytat: elektryk2222 w 13 Lutego 2022, 14:59:48 ---Witam! Potrzebuje pomocy w ukończeniu i przystosowaniu LK7 do dzisiejszych standardów MaSzyny. Na razie projekt stanął w miejscu z uwagi na teren, ja sam nie znam się na terenie, więc w tym miejscu przydałby się dobroduszny człowiek. Drugim problemem głównie jest sieć trakcyjna na całej mapie: głównie braki i drobne błędy. W aktualnym stanie rzeczy przystosowałem i naprawiłem część rozjazdów i głównych problemów z sterowaniem. Jeżeli ktoś zechciał by pomóc zamieszczam pliki aktualnie zmodyfikowane przeze mnie. Dodam że autorem samej trasy jest scyzor77.
--- Koniec cytatu ---
Witam,
nie wiem dlaczego ale u mnie sieć trakcyjna jest na całym odcinku linii, braki chyba były tylko w chełmie
scyzor77:
I żeby nie było to kilka fotek wrzucam. Skreeny robione na szybko, próbowałem dodać teren i część torów jest pod nim teraz. Niektóre słupy trakcyjne są poobracane, bo nie pasują do obecnej wersji maszyny, trzeba by było zmodyfikować modele.
A co do trakcji to to układałem ją uwzględniając nawet czy jest jeden drut czy podwójny
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej