Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Linia nr 7

<< < (5/5)

scyzor77:
Duża modyfikacja była również na dworcu w Lublinie, zmieniony układ torowy, zmieniona trakcja, semafory w innych miejscach.

matek123:

--- Cytat: scyzor77 w 18 Lutego 2022, 08:05:20 ---Duża modyfikacja była również na dworcu w Lublinie, zmieniony układ torowy, zmieniona trakcja, semafory w innych miejscach.

--- Koniec cytatu ---
To nie przeszkadza. Nie każda sceneria musi być współczesna. Ja z Dannielem odtwarzam Wileńską - Małkinię na stan z 2013r.

scyzor77:

--- Cytat: matek123 w 14 Lutego 2022, 19:45:04 ---@Jaco, tą scenerię zaczął robić Scyzor77 w rainstedzie, więc na 99% jest robiona na podstawie ortofotomap, więc raczej układ torowy jest realny.

--- Koniec cytatu ---

Witam,

jest dokładnie jak piszesz, sceneria robiona w Rainsted i na podstawie map tak że układ torowy jest powiedzmy zgodny ze stanem faktycznym na 99% (rok 2015). Wysokości dla niwelet brane były z ortofotomapy i korygowane na podstawie jakiejś strony typu geoportal (nie pamiętam niestety jaka to była strona). Są różnice w stosunku do NMT-100 (nie duże, ale są) poza tym NMT też nie jest dokładne bo nie uwzględnia wąwozów i nasypów i trzeba ręcznie korygować wysokość na podstawie ortofotomapy.

Na chwilę obecną poprawiam sieć trakcyjną (nie wiem dlaczego po niektórych aktualizacjach Rainsted odwracają się zwisy przy bramkach i kotwy napinające). Tutaj przydała by mi się podpowiedź od osób lepiej znających edytor, jak przesunąć drut względem mocowania nie ingerując w pliki *.inc

Kontynuacja tematu w nowym wątku: https://eu07.pl/forum/index.php/topic,34508.0.html Matek123

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej