Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Tryb wieloosobowy - MaSzyna
PKPziom:
--- Cytat: jakubg1 w 27 Grudnia 2021, 15:51:16 ---Pomijając kwestie problemów z desynchronizacją oraz udostępnieniem serwera, serwer można otworzyć tylko na jednej określonej scenerii i z określoną pulą pojazdów. Nie można dodawać nowych i usuwać istniejących pojazdów (chyba że przez portale, ale to nie ma sensu). Nie ma możliwości sterowania stacją jako dyżurny ruchu ani automatyzacji sterowania w przypadku braku takowego (być może kiedyś moje skrypty, gdy powstaną, będzie można dostosować). Nie ma możliwości generowania i przydzielania nowych rozkładów jazdy. Wszystko to, a nawet więcej, sprawia, że jedynym sensownym odpaleniem serwera publicznego jest zorganizowanie sesji, i to tylko przy założeniu że wszystko przejdzie bezproblemowo. Jest więc jeszcze dużo problemów do rozwiązania żeby stworzyć sensowny serwer multiplayer, na którym wszyscy mogliby się bawić bez ograniczeń.
--- Koniec cytatu ---
Czyli w dużym skrócie trzeba by było od nowa postawić pół symulatora żeby powstał dobry serwer a w zasadzie to silnik. Tak?
Prosiłem o stosowanie się do regulaminu.
+10
Matek123
jakubg1:
Bardziej rozbudować istniejące moduły, co w samo w sobie wymaga ogromu pracy.
PKPziom:
A rozumiem, nie mam pytań.
CX MANIAK:
@jakubg1 można sterować w pewien sposób stacją jak to nazwałeś poprzez mapkę w exe @Milka. Jest tam możliwość zmiany sygnałów na semaforach, sterowania rozjazdami, oraz podgląd gdzie dany skład się znajduje. Oczywiście nie odda to w pełni prawdziwej pracy dyżurnego, ale daje pewne możliwości zabawy w multi.
jakubg1:
Zgadza się, tego nie brałem pod uwagę. Trzeba jednak pamiętać, że działa to w dwie strony. Jeżeli każda osoba będzie miała dostęp do mapki, to może zdarzyć się troll, który komuś innemu zniszczy przejazd. Natomiast zakładając że sesja odbywa się w zamkniętym i zaufanym gronie, to czemu nie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej