Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Tryb wieloosobowy - MaSzyna

(1/3) > >>

PKPziom:
Witam tak sobie pomyślałem że z pomocą mojego kuzyna chciałbym stworzyć serwer multiplayer do MaSzyny ale potrzebuje tu kilu informacji o plikach gry i czy dało by się zrobić serwer coś podobnego do TD2 ale z tą różnicą że zamiast czatu tekstowego byłby to czat głosowy. Ps szukam też chętnych do pomocy i wgl :/

matek123:
Były próby jazdy na multi, z tego co pamiętam to była mowa do częstych utratach synchronizacji.

PKPziom:

--- Cytat: matek123 w 27 Grudnia 2021, 15:41:45 ---Były próby jazdy na multi, z tego co pamiętam to była mowa do częstych utratach synchronizacji.

--- Koniec cytatu ---

a dało by radę postawić ten serwer od nowa ???

Proszę stosować się do zasad języka polskiego i regulaminu forum.
Proszę poprawić oba posty.
Matek123

matek123:
Tu nie ma serwera. Jedna osoba zainteresowana stawia serwer, reszta się do niej podczepia. W readme jest co nieco napisane o tym. Tutaj jest mała instrukcja, co i jak. https://eu07.pl/theme/Maszyna/dokumentacja/readme.html#7,6

jakubg1:
Pomijając kwestie problemów z desynchronizacją oraz udostępnieniem serwera, serwer można otworzyć tylko na jednej określonej scenerii i z określoną pulą pojazdów. Nie można dodawać nowych i usuwać istniejących pojazdów (chyba że przez portale, ale to nie ma sensu). Nie ma możliwości sterowania stacją jako dyżurny ruchu ani automatyzacji sterowania w przypadku braku takowego (być może kiedyś moje skrypty, gdy powstaną, będzie można dostosować). Nie ma możliwości generowania i przydzielania nowych rozkładów jazdy. Wszystko to, a nawet więcej, sprawia, że jedynym sensownym odpaleniem serwera publicznego jest zorganizowanie sesji, i to tylko przy założeniu że wszystko przejdzie bezproblemowo. Jest więc jeszcze dużo problemów do rozwiązania żeby stworzyć sensowny serwer multiplayer, na którym wszyscy mogliby się bawić bez ograniczeń.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej