Autor Wątek:  Problem z rozjazdem krzyżowym - anglikiem :]  (Przeczytany 3750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kipek von Chojna

• Kiperancki Kipek
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z rozjazdem krzyżowym - anglikiem :]
« dnia: 30 Października 2005, 08:43:57 »
Szczęść w barze bracia i siostry w Maszynie ulubowani. Jak już z pewnością się zorientowaliście problem mam z rozjazdem krzyżowym. Otóż w maxie7 (korzystając ze skryptu Jaśnie Pana Wasyla) kiedy wstawiam "rozkrzyż" wygląda to bardzo ładnie. Problem zaczyna się kiedy chcę przez niego przejechać już w symku. Otóż jak wjeżdżam na środek tego rozjazdu, to wyskakuje błąd o wykolejeniu - eu07-007 at NULL Track - czy coś w tym stylu :] Poza tym jak zauważyłem sam rozjazd jest jakiś hmm.. dziwny - taki "połamany". Czy ktoś mógłby mnie oświecić co robię źle ?? Zaznaczam że do tej pory wszystko było ładnie. Problemy się zaczęły niedawno. Tutaj fotka podejrzanego o zamieszanie: http://img473.imageshack.us/img473/7333/rozkrzy6hl.jpg Czy nie wydaje się Wam, Szanowni Państwo troszkę dziwny? Prosiłbym o pomoc i jeśli to możliwe to podesłanie odpowiednich plików o ile stanowiłoby to rozwiązanie problemu na mój e-mail: ks5911@wp.pl
Thanks from the mountain ;)
:)

hunter

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Października 2005, 08:55:01 »
A skala zgadza sie? Nie przesuwales przypadkiem czegos? Bo wyglada jak by podklad byl zeskalowany...

Sciagnij sobie anglika autorstwa Paula: http://paul.kolej.szczecin.pl/maszyna/rozkrz34R150.rar . Nie powinno być z nim problemów. Używam go w swojej trasie i wszystko jest cacy.

Parametry: długość 34M, kąt 6.494 stopnia, radius 150.
Pozdrawiam.

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 889
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Października 2005, 09:03:41 »
Otóż, wyłamię się i zapodam dla wszystkich. Autorem tego rozjazdu jest Paul, ja tylko trochę przerobiłem ten plik, żeby można go było używać w skryptach. Oto on (na podkładach drewnianych):
http://rapidshare.de/files/6947513/Anglik.rar.html
Jeśli chcesz mogę też umieścić skrypt do wstawiania rozjazdów, który przerobiłem i używam. Pozwala on na samodzielne nazywanie anglików, w przeciwieństwie do skryptów, które nazywają go "Anglik_test****".

Dodano po 5 minutach:

Cytat: "Hunter"
A skala zgadza sie? Nie przesuwales przypadkiem czegos?

Otóż informuję Cię, że któreś skrypty miały załączony właśnie taki dziwny rozjazd kryżowy

Null track jest wtedy gdy wjezdzasz tam gdzie jest to cos krzywego czy przed tym? Jesli przed tym to rozjazd jest polaczony na pewno z torami?

na moje oko to w tym błędnym pliku zwrotnice nie są ze sobą połączone flexami i dlatego tak się dzieje, ale mogę się mylić. W końcu dawno tego nie widziałem, a nie jeździłem po tym rozjeździe, jak tylko zobaczyłem, że ma za wąską podsypkę
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Kipek von Chojna

• Kiperancki Kipek
  • Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Października 2005, 14:37:49 »
Dziękuje Wam bardzo. Nie wiem nawet jak to zrobiłem i co pozamieniałem ale najważniejsze że działa :) Już teraz sie nie wywalam :) Cierpliwości a niedługo udostępnie moją badziewną traskę. Jeszcze tylko pomęcze eventy ;) Pozdrawiam.
:)

Offline uetam

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Października 2005, 16:33:17 »
Cytat: "Kipek von Chojna"
Dziękuje Wam bardzo. Nie wiem nawet jak to zrobiłem i co pozamieniałem ale najważniejsze że działa :) Już teraz sie nie wywalam :) Cierpliwości a niedługo udostępnie moją badziewną traskę. Jeszcze tylko pomęcze eventy ;) Pozdrawiam.

Brzydki ten rozjazd... Dlaczego on jest taki krzywy? Ja mam ladniejszy, jesli chcesz.