Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wrzosy - otwarte testy
danielek:
--- Cytat: Joachimowicz w 04 Września 2021, 11:14:07 ---W wielu miejscach wskaźnik W6a powinien być zastąpiony wskaźnikiem W6b. Tym bardziej, kiedy dochodzi do tylu zdarzeń na przejazdach.
--- Koniec cytatu ---
Stosowanie wskaźników W6a i W6b jest określone w instrukcji Ie-1, najprościej rzecz ujmując tam gdzie przejazd jest uzależniony od zamknięcia rogatek i podania sygnału zezwalającego to W6a, w pozostałych przypadkach W6b czyli na szlaku B, C, D obligatoryjnie W6b.
Joachimowicz:
Toteż mówię, żeby zastąpić W6a, wskaźnikiem W6b. Drugie zdanie było żartobliwym nawiązaniem do buga. +++ Poprawione | @MaciejM
HeroPie312:
Wszystko przejezdne. Prócz w/w błędów takich jak brak odpowiedzi na próbę radia na kanale nr. 5 itd to wszystko jest dobrze.
Jedynie do czeko się przyczepię to pogoda.. jadąc 3 minuty w pełni czystym niebie ( 0.05 ) oraz polu widzenia około 2500 metrów nastąpiła samoczynna zmiana na pełne zachmurzenie ( 0.85 ) a pole widzenia wzrosło do 8000 metrów. Nie wiem czego to wina ( bym chyba strzelał w exe ) ale powoduje to ogromne zmiany wizualne ( na calkowoV2 jest to stopniowe np. pole widzenia zmienia się z 0.15 na 0.25 ).
Jeszcze kilka zmian.. tabor w moich oczach to jakiś totalny chaos. Lokomotywa z 2010 roku a za nią najnowsze wagony z 2010 roku - nie pasuje to totalnie. Wiem, że pojazdy na drodze muszą takie być bo nie ma innych natomiast taboru na stan 2018-2021 jest w chwili obecnej bardzo dużo i przydałoby się to zmienić.
Dodatkowo w osobówce bym zredukował v-max że 140 na 130 jako pojedyncza obsada oraz dodałbym drugą jednostkę z tyłu, gdyż jak można zobaczyć I się domyślić frekwencja pociągu jest ogromna.
Sceneria jest wyśmienita, w moim odczuciu dobrze wyszła optymalizacja ( spodziewałem się dużo większych lagow jak na taką ilość detalów ), teren jest również cudowny głównie dzięki szczegółom. Dograć zapowiedzi i dialogi, poprawić to co wyżej i będzie idealnie.
Dobra robota!
krzechix:
Co prawda to bardzo drobny błąd, ale na scenariuszu Kolei Śląskich przy wyjeżdżaniu z Dębicy śledząc "pomocnika F1" zauważyłem, że w miejscu gdzie zmienia się limit prędkości z 60 na 110, według pomocnika zmienia się on ze 110 na 60
Tomnord15:
--- Cytat: Stele w 04 Września 2021, 20:39:06 ---
--- Cytat: Tomnord15 w 04 Września 2021, 19:04:37 ---Pobrałem wszystkie wymagane pliki i dalej wywala do pulpitu. Czy to na pełnym czy shaderowym trybie. Loguje jakieś braki plików audio stukotu eu07 oraz jakieś componenty sm42. Nie mam pomysłu co jest nie tak.
--- Koniec cytatu ---
--- Kod: ---Nieobsłużony wyjątek w lokalizacji 0x00007FFC2093DBDC (nvoglv64.dll) w eu07-x64_210606_crashdump_20210904_190332.dmp: 0xC0000005: Naruszenie zasad dostępu podczas odczytywania w lokalizacji 0x00000258EB20C000.
--- Koniec kodu ---
--- Koniec cytatu ---
Nie mam pomysłu jak to rozwiązać. Pozostałe scenerie chodzą bez problemów, nawet Drawinowo od rana na maksymalnych ustawieniach. Sterowniki do grafy najnowsze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej