Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
tmj:
--- Cytat: EP08_015 w 25 Kwietnia 2021, 18:10:20 ---To jak to mam rozumiec? To ze rozklad sie nie przypisuje to moja wina exe scenerii czy czegos innego?
--- Koniec cytatu ---
W duzym skrocie twoja, bo stajesz zbyt daleko od semafora by otrzymac z niego rozklad.
Na biezacym exe roboczym powinna byc na to latka i rozklad otrzymaja takze leniwi mechanicy.
mati222:
Wracając do misji ET42 - to po wielokrotnych próbach zauważyłem pewną prawidłowość.
1. Jeszcze stojąc pod Tm28, zanim rozpocznę manewry to obserwują pomocnika pod F1 i scenariusz pod F3. Jeżeli na Tm 28 otrzymuję sygnał Ms2, a pomocnik dalej wskazuje limit 0, a zadanie scenariusza: przygotować pojazd do jazdy (pomimo, że pojazd już dawno przygotowany a ja stoję pod tarczą TM28 Ms2) to wiem, że nie otrzymam rozkładu we Włod. Zach.
2. Jeżeli ruszając spod Tm28 na pomocniku mam wyświetloną inf. limit 25 km/h a zadanie scenariusza zmienia się, początkowo na oczekiwać dalszych poleceń, a następnie prowadzić manewry wg sygnałów, to wiem, że rozkład otrzymam. (z ciekawości sprawdziłem na dzisiejszym exe i prawidłowość się powtarza).
Nie potrafię określić z czego to wynika, ale w tym wypadku odległość, w której stoi lok od sem. H5 we Włod. Zach. wydaje się nie mieć wpływu na fakt przydzielenia rozkładu.
Dołączam dwa logi: log1 (sytuacja ad1. nie otrzymałem rozkładu) i log2 (sytuacja ad2 otrzymałem rozkład we Włod. Zach.)
Stele:
Jak nie przeszedł przez prepare_engine to coś pominąłeś z procedury rozruchowej. Bez bycia we właściwym trybie, to różne cuda mogą się dziać. Pomocnik pod F3 nic nie sugeruje?
mati222:
Mniej więcej uruchamiam wg tej samej sekwencji, ale że jestem tylko człowiekiem (a nie botem), to coś mogę pominąć, coś mogę uruchomić w odwrotnej kolejności (ale lok jest gotowy do jazdy i mogę nim ruszyć).
Zastanawiało mnie czy wariantowość misji ma tutaj znaczenie (poszczególne loki, elf i my ruszamy w różnej kolejności), ale nie mogę odnaleźć żadnej prawidłowości w stylu: jak elf rusza pierwszy to...., a jak ostatni po nas to.....
Edit: Być może ta prawidłowość występuje tylko u mnie - to wtedy nie ma tematu.
tmj:
--- Cytat: mati222 w 27 Kwietnia 2021, 18:43:05 ---(ale lok jest gotowy do jazdy i mogę nim ruszyć)
--- Koniec cytatu ---
Ruszyc a byc gotowym do jazdy to nie jest koniecznie to samo. W symulatorze da sie ruszyc np. z praktycznie pustym przewodem lub bez zapalonych swiatel co normalnie zakonczyloby sie szybko i bolesnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej