Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (19/120) > >>

tmj:

--- Cytat: Siecool w 24 Kwietnia 2021, 14:46:36 ---Nie chce mi się wierzyć, żeby zawsze było jak pisze tmj.

--- Koniec cytatu ---
Ja pisalem na temat drawinowa gdzie tak jest z cala pewnoscia :> Calkowa jeszcze nie sprawdzilem, mozliwe ze tam jest cos innego na rzeczy.

edit: skanowanie do tylu jest jednym z tych nielicznych wyjatkow o ktorych pisalem. Nie wymaga ono by komorka byla na < 10 metrow za plecami, bo trudno czegos takiego oczekiwac, ani ai ani czlowiek nie bedzie sie cofac pod semafor "bo a nuz poda rozklad".

Siecool:
Ale to ja bym jednak przemyślał, czy to ograniczenie ma sens. Moim zdaniem jak semafor jest w zasięgu skanowania i nic innego nie ma po drodze, to powinien sczytywać takie komendy.

tmj:
Eksperymentalnie w nastepnej wersji exe zasieg dla uzyszkodnika bedzie zwiekszony do 250m, o ile nie znajduje sie przed nim jakis inny pojazd. Zobaczymy na ile to poprawi a na ile popsuje stan rzeczy.

mati222:
Częściową blokadę Włod. Zach. (nie wynika z łączenia elfów, które przebiega bezproblemowo zarówno na ostatnim exe, ale i wcześniejszym) powoduje wykonująca manewry, (a następnie stojąca w peronie 2 SM42-099), która po odpięciu części wagonów (podejrzewam, że pozostawione wagony ma podpiąć EP 09 czekająca pod sem. Tm14), spycha pozostałe pod sem. H6 (który wyświetla S1), podczas gdy sygnał zezwalający na jazdę manewrową jest wyświetlony na przeciwnym sem. G6.
To powoduje, że EN76 ROJ 17801 stojąca pod sem. F1 nie może wjechać w perony, a w konsekwencji blokuje kolejne składy(wszystkie manewry SM-ką wykonywała AI, ostatnie exe, ale identyczna sytuacja występowała także na poprzednim exe).

Edit: Powyższa sytuacja powoduje dodatkowo zablokowanie: nurka pod sem. Tm12, EP-09-006 pod sem. Tm14, a pozostawione przez te loki w peronach wagony dodatkowo blokują perony 1 i 3.
Edit2: Po przejęciu SM-ki zamianie podpiętych wagonów i wyjechaniu z wagonami za sem. G6, odblokowałem nurka i EN76 ROJ 17801.
Edit3: Nurek odjechał, EN76 ROJ 17801 po wymianie pasażerów i zmianie kabiny też odjechał w stronę Grodz. Zach., ale niestety SM-ka stoi pod Tm11, EP-09-006 pod sem. Tm14, pod sem. F1 podjechał skład EIE 1705 z EP05-23 na czele - EP-05 nie może wjechać w perony, które nadal blokują pozostawione wagony.

Podsumowując: misja 18 manewrowa (na ostatnim exe, ale identyczna sytuacja występowała także na poprzednim exe) nie jest możliwa do ukończenia, a dodatkowo pozostawione w peronach wagony (które miała pozbierać SM-ka) blokują część Włod. Zach. i w konsekwencji część scenerii w stronę Włod. Zach. (za EP-05 czekającym pod wjazdowym ustawia się kolejka składów, które także kierują się o Włodowic Zach. i dalej).

EP08_015:
To jak to mam rozumiec? To ze rozklad sie nie przypisuje to moja wina exe scenerii czy czegos innego?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej