Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
mati222:
To fakt.
Spróbuję wywołać ponownie sytuację z brakiem otrzymania rozkładu i sprawdzę co sugeruje pomocnik.
Edit: Odkryłem prawdopodobną przyczynę moich problemów. Pomocnik nie jest zadowolony z faktu, że prowadzę manewry lokiem z hamulcem zespolonym w pozycji odcięcia (ciśnienie w przewodzie głównym mam na odpowiednim poziomie).
Rzecz w tym, że na innych scenariuszach (np. L053) robię dokładnie tak samo i nie stanowiło to dotąd problemu. Ale faktycznie na drawinowie od nowa zauważyłem, że stojąc elfem w peronie po przeprowadzeniu manewrów i z zezwoleniem na otwarcie drzwi, wymiana pasażerska nie ruszy dopóki nie przestawię hamulca zespolonego w pozycję jazda.
Poprawka chodziło oczywiście o kran hamulca zespolonego w pozycji odcięcia.
Dzięki za pomoc i myślę, że mój problem został rozwiązany.
tmj:
Spedzilem 2.5 godziny gapiac sie na stonke robiaca manewry na biezacym (21.426) exe, ale obawiam sie ze "u mnie dziala" tzn nic sie nie zakorkowalo a stonka powypychala wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Nie wiem czy to przypadek jednorazowy, czy cos sie ogolnie poprawilo.
edit: jedyny element do rozwazenia, to w przypadku gdy stonka podpina sie do skladu, ktory ma nastepnie pchac przed soba, to uzycie komendy Shunt -2 X zamiast Shunt -2 -X, czyli brak prosby o zmiane kierunku po podlaczeniu. Dzieki temu uniknie sie sytuacji gdy stonka zaczyna wyciagac sklad pod semafor w kierunku z ktorego przyjechala, bo sygnal Ms2 w kierunku w ktorym ma wypychac dostaje zbyt pozno.
EP08_015:
Tym razem udało się dostać rozkłady i wyjechać z wdt, jednak zatrzymalo mnie pod gorka na wjezdzie do wdz. Wyglada na to ze elf zdechl bo tarcze manewrowa ma podana i nic się nie dzieje.
mati222:
W tej sytuacji (wg scenariusza) EN76 037 powinien połączyć się z EN76 040, a potem razem manewrują w perony i dalej kontynuują jazdę w trakcji wielokrotnej.
Zarówno na ostatnim exe (ale też dwóch wcześniejszych) kilkukrotnie obserwowałem AI w tej sytuacji, ale zawsze łączenie elfów przebiegało bez żadnych problemów.
Tylko dodam , że dzisiaj przy okazji jazdy na ostatnim exe misji 1 z EP-09 mijałem po drodze połączone elfy ale u mnie, smka ponownie ugrzęzła w peronie 2 i zablokowała część WdZ.
EP08_015:
W dzisiejszej probie scenariusza, wszystko stało w wdz ponieważ kibel en57 pomimo podanego wyjazdu ze stacji stal i ani myslal ruszyc mimo iż godzina rozkładu już dawno minela. Ciekawe czy ten scenariusz bedzie kiedykolwiek przejezdny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej