Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (22/120) > >>

Dew105:
No to tak: Wsiadam sobie do Elfa EN76-037 manewruje zgodnie zgodnie z sygnałami i znakami, wjeżdżam peron otwieram drzwi, i widzę jak ep07-537 jedzie koło 90km/h na mój skład włączam radiostop i siódemka zatrzymuje się parę metrów przed moim elfem, AI zluzowało siódemkę i podjechało jeszcze bliżej elfa, pewnie AI zignorował S1.

Unikaj pisania posta pod postem.
Brakuje załączonego pliku log.txt ze wspomnianej symulacji. Bez tego to jest wróżenie z fusów.
matek123

mati222:
Obserwowałem ruch AI na stacji Włod. Zach. (ostatnie exe), ale tym razem drawinowo od nowa w wersji lite.

Wnioski:
1. Nurek utknął pod Tm12 i nie zjechał na tory postojowe (screen1).
2. EP09 006 utknęła pod Tm14 i nie poprowadziła składu powrotnego do Grodz. Zach. (screen2).
3. SM 009 ponownie utknęła z wagonami w peronie 2 (screen 3 i 4).

Różnica w stosunku do wersji pełnej jest jednak taka, że z uwagi na mniejszą ilość składów AI (a w tym brak składu z EP-05 na czele, która w wersji pełnej blokuje SBL-kę w stronę Włod. Zach. - o czym była mowa w kilku wcześniejszych postach), wszystkie składy osobowe przewidziane do prowadzenia przez użytkownika, które mają skończyć bieg na torach postojowych stacji Włod. Zach. (m. in. EP-07, połączone elfy oraz samodzielny elf) faktycznie kończą misje na torach postojowych i to pomimo częściowej blokady Włod. Zach.

EP08_015:
Dzis po<>raz pierwszy udało mi się zakonczyc misje na et42 w Mizerowie. Nie mam pojęcia dlaczego poprzednie próby zakończone były jakimiś problemami w ruchu ai blokując wjazd do wdz. To ze się udało raz zakonczyc, nie oznacza tego ze za każdym razem tak będzie. Scenariusz niestety jest bardzo niestabilny i nieprzewidywalny.

EP08_015:
Misja na traxie z Grodziska do wdt zakonczona niepowodzeniem z powodu korku przed wdz. Na wjezdzie do wdz stal elf pod s1 potem dalej ja z kontenerami pod sbl-ka. tez na s1. Poraz kolejny wdz jest zablokowane przez kibla, który mimo podanego wyjazdu nie odjezdza. Blokuje go rozkład jazdy niewiadomo czemu.

youBy:
A co ma w tabelce pod F12 w sekcji AI?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej