Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (23/120) > >>

EP08_015:
Niewiem nie patrzyłem ale momze z loga cos wyczytasz. W kazdym razie ten kibel blokuje wdz.

tmj:

--- Cytat: mati222 w 30 Kwietnia 2021, 21:17:10 ---3. SM 009 ponownie utknęła z wagonami w peronie 2 (screen 3 i 4).

--- Koniec cytatu ---
Z ta stonka w ogole cos dziwnego sie u ciebie dzieje, jakim cudem ona sie znalazla miedzy dwoma zestawami wagonow? Dwa razy gdy obserwowalem tam manewry to normalnie wyciagala jeden zestaw (ten od strony zapalonego Ms2) zanim w ogole pojawil sie drugi.

edit:

--- Cytat: EP08_015 w 01 Maja 2021, 22:12:39 ---Niewiem nie patrzyłem ale momze z loga cos wyczytasz. W kazdym razie ten kibel blokuje wdz.

--- Koniec cytatu ---
W logu raczej nic nie bedzie, sadzac po kolorze rozkladu (czerwony) kibel czeka na zakonczenie wymiany pasazerskiej.  A czemu sie pasazerowie nie kwapia to na slepo nie zgadne.

mati222:
Oglądając manewry stonką wykonywane przez AI też mnie to zastanowiło, dlaczego po podczepieniu jednego zestawu wagonów, następnie z tym zestawem stonka wykonuje oblot i podpina z drugiej strony kolejny zestaw wagonów. Następnie z tak dziwnie stworzonym składem czeka pod sem., a następnie manewruje w peron drugi. Byłem przekonany, że jest to zgodne z przygotowanym scenariuszem, chociaż ta sytuacja wydawała mi się dziwna.
Uruchomiłem scenariusz ze stonką i AI właśnie sobie manewruje. Jeżeli błąd się powtórzy to za ok. 40 min. dołączę do tej wiad. obrazki z dziwnym zachowaniem stonki.
U mnie nie występują wyżej opisane problemy z łączeniem elfów i z kiblem stojącym w peronie.   

Edit: Jeszcze tylko dodam, że dzisiaj postanowiłem jeszcze raz ściągnąć scenariusz z forum, rozpakować archiwum i nadpisać wcześniej wgrane pliki.
Edit2: W tej chwili obserwuję sobie manewry AI i już widzę, że coś się zmieniło. Stonka czeka pod sem. F4 tylko z jednym zestawem wagonów, który pcha przed sobą.
Edit3: Problem ze stonką rozwiązany (jeszcze nie wiem czy jednorazowo i czy nie wystąpią teraz inne problemy ze scenariuszem). U mnie pomogło ponowne ściągnięcie scenariusza z forum, rozpakowanie archiwum i nadpisanie wcześniej wgranych plików (może u innych, którzy mają problem z blokowaniem WdZ ten sposób też się sprawdzi).

tmj:
Wyglada na to ze problem z blokujacym sie kiblem we Wlodowicach Zachodnich spowodowany jest brakiem W4 na torze w kierunku semafora G8. Poniewaz kibel po zmianie kierunku nie widzi przystanku, nie wywoluje tez procedury jego obslugi, czyli otwarcia drzwi itp, ale tez nie jedzie dalej poniewaz przetrzymywani wbrew ich woli pasazerowie glosno deklaruja ze oni z takim przewoznikiem dalej nie pojada.

Zeby bylo smieszniej, to W4 na tym torze jak najbardziej istnieje na poczatku scenariusza. Nie mam na ten moment wiedzy w jaki sposob nastepuje jego "znikniecie".

EP08_015:
Znikajacy wskaznik. Ciekawa sprawa ale czy to mozliwe? Ze z powodu jakiegos eventu  jakis obiekt moze zniknac?

Testuje wlasnie ten scenariusz i jestem na powrocie z draw do wd. Jak narazie wszystko idzie dobrze. Zobaczymy czy dojade do wd.

Niestety nie udało się ukonczyc scenariusza z powodu korku w strone WD. Wszystko stoi w kazda strone i od strony wdz i od strony grabowka.
Daje se już spokoj z ta sceneria.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej