Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
mati222:
W zasadzie to co napisałeś wyjaśnia sprawę, dlaczego nie udało mi się ukończyć tej misji i dwa razy wylądowałem na torze odstawczym dla lokomotyw. Ale nadal nie rozwiązuje problemu o którym pisałem wyżej: dlaczego wykonując samodzielnie manewry (po kilku próbach znam już te manewry na pamięć) nie otrzymuje RJ (czy to we Włod Zach, czy to Tow.) - chyba, że tylko ja mam ten problem to temat zamknięty.
MasterYoda:
Właśnie stoję pod wjazdem na WdT i po otrzymaniu S2 w WdZ nie miałem rozkładu. Przejadę część i później w .ctr i logu porównam czy event przypisujący RJ został wywołany.
mati222:
Próbuj, ale z moich doświadczeń z tą misją wynika, że jeżeli nie otrzymamy rozkładu ( po podpięciu do składu we Włod Tow i później po oblocie w Grodz Zach) to misji nie da się ukończyć podjazdem do Zarzecza Dolnego.
Transkei:
ET42 we Włodowicach Towarowych powinien najpierw wjechać za semafor grupowy E16, po czym następuje długi postój i oczekiwanie na sformowanie składu - najpierw wjedzie ET22, potem kolejne wagony doczepi SM42, potem TEM2 (albo najpierw TEM2 a potem SM42). Kiedy skład jest gotowy ET42 pojedzie za Tm4 (to jest prawie pod semafor wjazdowy od strony WdZ), i pod semafor grupowy E18, gdzie jest podpięcie pod sformowany skład.
Rzeczą kluczową w funkcjonowaniu scenariusza jest posiadanie przez pojazd właściwego rozkładu jazdy - bez tego wszystko się posypie. Jeżeli ET42 zamelduje się we Włodowicach Towarowych bez rozkładu, to zostanie potraktowany jak zwykły pociąg kończący bieg. Tak samo również pozostałe stacje - pociąg bez rozkładu zostanie potraktowany jak towarowy z najniższym priorytetem, jadący za scenerię.
Widzę że ponownie pojawił się problem z przypisywaniem rozkładu do lokomotyw wieloczłonowych. Na ostatnim użytkowanym przeze mnie exe (201020) funkcjonowało to bez problemu. To jest ewidentną przyczyną problemów w misji z ET42. Ponadto niektórzy z uporem maniaka jeżdżą na exe paczkowym, choć zaznaczyłem na początku, że scenariusz na nim nie zadziała - problemy z łączeniem EZT, nieogarnięte podstacje.
Siecool:
Z nadawaniem rozkładów dla pociągów sterowanych przez gracza były problemy w jednym z ostatnich exe. Nie sprawdzałem jeszcze, czy wszystko jest OK na najnowszym (wrzuconym dzisiaj).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej