Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (14/120) > >>

mati222:
Miałem podobnie na tej misji, ale to z mojej winy, bo ruszając luzem z Włod. Zach. do Włod Tow. ruszyłem po podaniu sygnału S2 na sem. nie czekając na godziną odjazdu w RJ.

matek123:
Wyjazd przed czasem (przy podanym wyjeździe) nie powinien wpłynąć na przebieg symulacji.

mati222:
Być może wyjazd przed czasem nie miał wpływu, ale ruszając przed czasem, nie udało mi się ukończyć misji i dwa razy wylądowałem na torze odstawczym dla lokomotyw.
Podsumowując: na ostatnim exe misja ET42 przejezdna, ale tylko w przypadku gdy otrzymamy wszystkie trzy RJ (na dowód zał. screen w formacie pliku odg skompresowany do 7z - jeżeli niedopuszczalny format na forum - to zał. do wywalenia).
Na koniec pytanie: próbując podjechać składem ze skodą na czele do Zarzecza (udało się za trzecim podejściem) zastanowiło mnie, czy w tym wynalazku jest coś takiego jak wysoki rozruch, a jeżeli tak to jak to uruchomić?

loko:
Testy na wersji lite. Misja EN57-986 przejezdna na EXE_210408.
U mnie również ET42 nie przejezdna na EXE_210331. Za pierwszym razem wjechałem na tor gdzie są odstawione elektryki a potem mnie byk zablokował. Za drugim razem wpuścili mnie na tor obok ale nie dostałem zezwolenia na manewry. Ps. podczas oględzin składu natrafiłem na wątpliwej jakości sprzęgi między wagonami. Trochę mnie tu nie było i nie wiem na ile temat jest znany - załączniki.

MasterYoda:
Wydaje mi się że @Transkei poszedł na łatwiznę i w eventach pominął zwrotnice które nie były używane. Musiał bym zajrzeć do pliku .ctr i poszukać te eventy.

Edit:
Znalazłem. Wg zamysłu @Transkeia po otrzymaniu wjazdu na semaforze wdt_C na S13 powinniśmy wjechać na tory stacyjne ale tylko aby minąć tarczę zaporową E16. Zmieniamy czoło i czekamy na sformowanie naszego składu po czym na ww tarczy otrzymamy ms2 i jedziemy za tm4 po czym zmiana czoła i najazd na nasz skład sprzęgnięcie i oczekiwanie wyjazdu. Jeśli pojedziemy na koniec toru pod tarczę F16 uruchomimy eventy nie dla nas. Uruchomimy natomiast eventy dla innego składy który będzie kończył bieg na tym torze po czym się urwie i przemanewruje na tor odstawczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej