Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
mati222:
Dzięki.
Czy w takim wypadku (gdy mechanik zauważył nieprawidłowe działanie sem. SBL): powinien zatrzymać skład przed sem. SBL, zgłosić DR i po podaniu sygnału baczność może ruszyć z prędkością do 20 km/h do sem. wjazdowego X?
Czy też widząc wskazania sem. wjazdowego S13a (jak na zał. powyżej obrazku) nie zatrzymuje się przed sem. SBL, a jedynie ogranicza prędkość do 60 km/h przy sem. wjazdowym X i zgłasza DR?
Edit: Pozostałe sem. SBL na scenerii ze wskaźnikiem W18, działały w takim wypadku prawidłowo.
barman_2000:
Nie musisz się zatrzymywać gdyż nie jest to sygnał wątpliwy. Zgłosić należy, że blokada nie działa prawidłowo.
EP08_015:
MIsja na et42 znowu spalona. Utknelismy pod gorka przed WDZ a to z powodu tego ze pod s1 utknal skład z kontenerami.
Patrzac w strone WDT na wjezdzie do WDT utknal elf KM. W samym WDZ ep09-006 nie dostala sygnalu do manewrow a to pewnie dlatego ze pod TM utknal elf który się nie polaczyl z drugim. Wszystko na exe 06.06. Plik skladow z paczki matiego z 8 strony.
mati222:
Powodem blokady jest problem z łączeniem elfów (wiadomość 11 Kwietnia 2021 od Transkeia str. 2 tego wątku).
Próbowałem u siebie powtórzyć ten błąd, ale mimo wielu prób mi się to nie udało i w pliku scenery (jeśli chodzi o elfy), to nic nie zmieniałem.
Edit: Z doł. pliku log wynika, że EN76 dostał sygnał Ms2 na Tm 27:
--- Cytuj ---EVENT LAUNCHED by en76-037-d: wdz_tm27_sem_info_m40
--- Koniec cytatu ---
MasterYoda:
@EP08_015 zasadniczo w większości przypadków gdy sypie się jeden skład leci cały scenariusz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej