Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
mati222:
Ja też nie testuje wyłącznie scenariusza z ET42. W pytaniu chodziło mi o to, czy testując różne scenariusze (i jak piszesz udaje Ci się je ukończyć), sprawdzasz jeszcze na koniec, czy na scenerii nic się nie zablokowało w innym miejscu (np. we Włod. Tow., Grabówku itp.)
Ostatnio odkryłem przypadkiem, że korzystając z kamery zewnętrznej F4 i z pomocą kombinacji klawiszy Ctrl 1,2,3...0 (np. Ctrl 0 to Włod. Tow.), można teleportować się w różne miejsca mapy, co ułatwia mi sprawdzenie, czy nic się nie blokuje w innych miejscach.
I jeszcze pytanie, na którym pliku scenery testujesz obecnie scenerię? Ja testuję na ostatnim exe i pliku scenery dołączonym do mojej wiadomości z dnia 5 czerwca, (str. 8 tego wątku), w którym skróciłem skład z ET42 do ok. 2741 ton i wyrzuciłem Traxxy, które czasami sprawiały problemy. W zasadzie nic się nie blokuje i nie wywala podstacji, tylko od czasu do czasu występuje problem ze składem z ET42, który potrafi zerwać sprzęg i zdarza się, że utyka na podjeździe pod Stawiska Górne.
EP08_015:
Nie nie sprawdzalem reszty scenerii. Z drugiej strony gdzie sa betatesterzy? To chyba ich zadanie to posprawdzac bo puki co to chyba ty i ja najwiecej jezdzimy po tej mapie.
Co do samego skladu z et42 to mysle ze trzeba definitywnie skrocic sklad. Skoro symek nie obsluguje mozliwosci popychu a na takich wzniesieniach jest potrzebny to rozwiazaniem bylo by rezygnacja z dlugich skladow i dac cos lzejszego.
mati222:
A propos sprawdzania działania scenerii, to mam jeszcze wątpliwości, co do działania sem. SBL 716 ze wskaźnikiem W18, który pełni funkcję tarczy ostrzegawczej dla sem. wjazdowego X do Włodowic.
Testując scenerię, zauważyłem kilkukrotnie, że sem. SBL 716 wyświetla sygnał S5, w sytuacji gdy sem. wjazdowy X wyświetla sygnał zezwalający na jazdę pociągową edit: z ograniczoną prędkością do 40 albo 60 km/h (np. S13a) - w zał. przykładowy zrzut ekranu z takiej sytuacji.
Pytanie do osób na forum, które lepiej rozumieją zasady działania czterostawnej samoczynnej blokady liniowej, czy takie wskazanie sem. SBL ze wskaźnikiem W18 jest prawidłowe?
MasterYoda:
Wydaje mi się że powinno być S4 na SBL z W18.
barman_2000:
Z racji tego, że widać iż semafor jest podany to takie działanie jest nieprawidłowe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej