Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (55/120) > >>

EP08_015:
Tylko bylo juz dobrze co sie zmienilo? Zastosowalem plik od matiego ze skladami. I teraz sie posypalo albo cos innego zaszlo ze elfy sie nie polaczyly. Na screnie widac ze elf ma podany ms2 ale z jakiejs przyczyny sie nie zlaczyl i nie zmienil kierunku.

MasterYoda:
Po raz n-ty mówię... Trzeba zrobić paczkę aktualizującą. Bo jak każdy szuka rozwiązania problemów w swoich plikach to później jest jak jest. Musi być zrobiony plik z poprawkami, dodany changelog żeby było wiadomo kto co zrobił co dana poprawka naprawiła a co zepsuła, a tak każdy sobie i do tego dublowanie pracy.

Hubertnator23:
Że tak się wtrącę - gdzie repo, gdzie ład? Po raz kolejny problem z elfami, który już nie wiem ile razy rozwiązywany. Nie wiadomo co ściągnąć, jak skompletować paczkę, każdy cośtam ma na dysku. Jak ma osoba znaleźć przyczynę problemu i go rozwiązać, jak nie ma dostępu do Waszych dysków?

Uważam że powinno być postawione repo, czy chociaż jakoś zoorganizować prace, zrobić tą paczkę czy coś, bo na razie jest bałagan, i nie wiadomo gdzie/co/jak.

MasterYoda:
Dobrze by było w takim razie żeby EP08_015 i @mati222 spakowali swoje pliki w zipa, bo to oni najwięcej przejeździli  i wrzucili do wątku do tego testować na jednym exe żeby testy poprawek były miarodajne i sukcesywnie walczyć krok po kroku.

mati222:
Jest to do zrobienia, tylko w pierwszej kolejności musiałbym ogarnąć te pliki u mnie na dysku.
Mam kilka różnych wersji plików scenery (na podstawie zestawienia składów przygotowanych przez DieselPower), które podmieniałem sobie do testów (przykładowo w ostatnim pliku scenery,  który doł. na forum do testów, wyrzuciłem, a częściowo podmieniłem wszystkie Traxxy, które potrafiły sprawiać problemy).
Docelowo, przynajmniej jednego Traxxa w plikach scenery należałoby jednak na scenerii zostawić (np. tego przeznaczonego do prowadzenia przez gracza ze składem z Grodz. Zach. do Włod. Tow.)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej