Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
MasterYoda:
Te różnice w przebiegu stymulacji są celowe i zamierzone. Towary i luzaki nie muszą się sztywno trzymać godzin z rozkładu, mogą pojechać jak wcześniej tak i później niż wskazuje na to RJ. Odnośnie napięcia się nie odniosę bo to jakaś abstrakcja... 4.5kV na 450kV zmieniłeś? Chciałbym zobaczyć jak to działa pod takim napięciem xD
jagoda:
A no działa. Nic nie wywala. Program to nie rzeczywistość i czasami trzeba oszukać go by dobrze się bawić a nie wkurzać. Spróbuj a twój problem się skończy.
MasterYoda:
Czekaj, czekaj... Ty serio mówisz o zmianie napięcia? Program to nie rzeczywistość owszem ale MaSzyna to symulator, a idąc za definicją z popularnej internetowej encyklopedii:
--- Cytuj ---Symulator to rodzaj gry komputerowej, której zadaniem jest imitacja wrażenia różnych doznań, jakie człowiek zaznaje w codziennej rzeczywistości
--- Koniec cytatu ---
tak więc oszukiwanie o którym mówisz niema prawa bytu... Zdarzają się jakieś prowizorki jak ukryty W4 czy semafor dla AI ale zmiana napięcia żeby poradzić sobie z bugami na scenerii nie ma racji bytu jako sposób na ich naprawę... Niemniej miło widzieć, że próbujesz coś zdziałać.
jagoda:
Eventy to nie dyżurny ruchu. Na haku mam 4000, rozkładowa 70 km\ h , a ja mam napięcie 2200 i wywala . Potem wali we mnie kurier i się wykoleja. 80% to brak napięcia , nie utrzymywania prędkości rozkładowej . Eventy też są mało inteligentne ponieważ za drugim razem zamiast skierować mnie na bok w Drwinowie zezwolił na dalszą jazdę . Kurier nie wytrzymał i leśniczówce mimo blokady przywalił i się wykoleił. Jak dodałem prąd do podstacji , jak ręką odjął. Ale jak wcześniej mówiłem ja rozwiązałem swój problem.
Wiadomość raportowana przez użytkowników.
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Nie stawiaj spacji przed znakami interpunkcyjnymi.
Benek
MasterYoda:
Ogólnie scenariusz zawiera bardzo dużo uzależnień to raz. Więc jeśli się jeden element wyłoży to reszta też leci a przynajmniej spora część symulacji. Eventy odpowiadają za wywołanie zdarzeń które normalnie wywołuje jadący skład lub dyżurny (w szczegóły nie będę wchodzić bo na pewno wiesz co mam na myśli) więc zasadniczo można je nazwać DR-em. I oczekiwanie że coś co jest z góry zdefiniowane ma być inteligentne (czyli w świadomy sposób reagujące na zmieniające się okoliczności) jest co najmniej dziwne. A odnosząc się do podnoszenia napięcia w sieci to podtrzymuje że jest to zabicie idei symulatora i też zbyt przegięta prowizorka, która nie może stanowić rozwiązania problemów, o których traktuje ten wątek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej