Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (37/120) > >>

EP08_015:
MIsja na et42 zakonczona niepowodzeniem z powodu korku przed grodziskiem. Sklad z traxem zdechl na szlaku pomimo podanych semaforow. Exe oczywiście najnowsze. Wszedlem do tego loka żeby nim ruszyc, okazuje się ze nie da się go wyluzować. Pozatym pod f2 miał info o tym ze predkosc dopuszczalna 0. Choroba by wziela to jak nie przed wdz to teraz przed grodziskiem sa korki. Ten trax miał wolne tory az do grodziska lacznie z wjazdem podanym do grodziska. Wie ktos moze czemu ten lok zdechl?

mati222:
Jeżeli nie mogłeś wyluzować składu, to jest możliwe, że AI wykoleiła i rozerwała skład. Przeleciałeś obok wagonów z F12 sprawdzić, czy wagony nie są wykolejone?

Zdarzyło mi się namierzyć wykolejony skład osobowy, który blokował szlak (na czele z EP07, jeżeli dobrze pamiętam), ale miało to miejsce w Grabówku na zwrotnicy + wykolejony elf we Włod. Zach. (także na zwrotnicy - w tym wypadku wrzuciłem "screenshota" na forum).

Edit: Z dołączonego przez Ciebie loga wynika, że AI wykoleiła skład.

--- Cytuj ---Bad driving: a69063 broke a coupler
Bad driving: a69063 and a47625 collided with velocity 31 km/h
Bad driving: a69063 derailed
Bad driving: a47625 derailed
Bad driving: a47625 and a25095 collided with velocity 22 km/h
Bad driving: a25095 derailed
--- Koniec cytatu ---
.

Uruchomiłem misję na ostatnim exe z ET42 sprawdzając, czy uda mi się powtórzyć ten błąd, ale wszystko przebiegło bez problemów.

MasterYoda:
Podjazd pod Stawiska także?

mati222:
Bez podjazdu pod Stawiska. Czekam na nowe exe od tmj z poprawkami od youBy i sprawdzę, czy AI sobie poradzi z podjazdem.

Edit: Co do AI z ET42 05, sprawdzając w ten weekend inną misję ze składem osobowym, złapałem spore opóźnienie czekając na S1 przy wjeździe do Włod. Zach., bo AI z ET42 05 miała spore problemy z ruszeniem spod sem. wyjazdowego we WdZ.  W końcu jej się to udało. Ostatecznie mi też udało się ukończyć misję na kibelku, ale już nie sprawdzałem, czy ET42 podjechała pod Stawiska Górne (z dotychczasowych doświadczeń podejrzewam, że jej się to nie udało).

MasterYoda:
To w takim razie jak już będzie exe z poprawkami to może skompilujesz paczkę żeby testy były jakieś miarodajne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej