Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
EP08_015:
Czy pozycja nawrotnika tez moze wplynac na to czy otrzymamy rozklad?
mati222:
Dzisiaj sprawdziłem i na exe paczki całościowej 21.04 nie otrzymamy rozkładu, jeżeli po podpięciu składu nie podciągniemy pod semafor E18 we Włod. Tow..
Była na to poprawka od tmj i sprawdzę jeszcze na ostatnim exe.
Co do pozycji nawrotnika: nie wiem (możesz sprawdzić w podpowiedziach pomocnika).
U mnie problem z brakiem otrzymywania RJ wynikał z tego, że ja grając w maszynę korzystam głownie z myszy (a nie z klawiatury), i także za pomocą myszy operuję kranem hamulca zespolonego. Skutkiem tego było to, że kran hamulca zespolonego nie znajdował się idealnie w pozycji jazda i pojazd u mnie był cały czas w stanie: "przygotować pojazd do jazdy", (w konsekwencji nie otrzymywałem rozkładu we WdT). Z tego co czytałem na forum, odnośnie pozycji kranu hamulca zespolonego, także była poprawka od tmj.
Edit: Także na innych misjach zauważyłem (np. z elfem), że po prowadzeniu manewrów, podstawieniu w peron i zmianie kabiny (pomimo zezwolenia na otwarcie drzwi), wymiana pasażerska nie rozpocznie się do czasu ustawienia kranu hamulca zespolonego w pozycji jazda.
Edit2: Na ostatnim exe od tmj pomimo, że po podpięciu stoimy ze składem ok. 100 m od sem. E18, nie ma potrzeby podciągania pod semafor, aby otrzymać rozkład jazdy.
EP08_015:
Zaraz to obadamy. Wlasnie uruchamiam misje na et42. Napisze tu jak poszla.
MasterYoda:
Właśnie skończyłem jechać TDE774247 (ET22 + kontenery). Sytuacja wygląda następująco. Rozkłady przypisują się prawidłowo składy na całej scenerii jeżdżą prawidłowo i nic się nie korkuje na stacjach z wyjątkiem Włodowic Zachodnich i Włodowic Towarowych. Problem stanowi sytuacja pokazana na screenie nr 1. Stonka manewrująca z kontenerami nie otrzymuje Ms2 i czeka pod "tm-ką" przez co nie pozwala wjechać na tor "ruskiemu" a co za tym idzie my wjeżdżając bykiem do Włodowic Zachodnich nie otrzymujemy wyjazdu do Towarowych. I oczywistym jest że wszystkie składy podążające do Towarowych zostaną zatrzymane na szlaku przed WDZ. Stonka na WDZ manewruje prawidłowo. W załączniku log.txt.
Jechane na EXE 210509.
Kogut:
Cześć,
dlaczego w nazwie scenariusza występuje zarówno nazwa "Drawinowo od nowa", jak i "Drawinowo od rana"? Nazwa "Drawinowo od nowa" występuje m. in. w nazwie wątku, natomiast "Drawinowo od rana" - w pierwszym zdaniu pierwszej wiadomości w tym wątku, jak i w Starterze, w liście dostępnych scenariuszy.
Pozdrawiam serdecznie!
EDIT: Dostałem już odpowiedź na Mattermoście, wielkie dzięki kolegom @jakubg1, @hubernator23, @turbokibel, @mariusz1970 za poświęcony czas. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej