Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (34/120) > >>

mati222:
Problem w tym, że AI ze składem musi  dojechać do Grodz. Zach., żeby w ogóle  następnie próbować podjechać pod Stawiska Górne,  a jak pisałem (w tym wątku i wątku dot. problemów z exe 21.04) : raz wykoleiła się ruszając spod SBl-ki na szlaku, i dwukrotnie ruszając spod sem. wyjazdowych (raz w Drawinowie, raz w Grabówku) zablokowała całą scenerię pozbawiając sieć trakcyjną napięcia.

Rozwiązanie zaproponowane przez MasterYoda z podmianą składu, też ma sens tylko w celach testowych, bo w końcu misja (zresztą ciekawa z punktu widzenia gracza, zwłaszcza podjazd pod Stawiska Górne, ale też próba ruszenia spod semafora wjazdowego do WdZ, gdy zostaniemy zatrzymani pod S1),  polega na prowadzeniu ciężkiego składu towarowego.

Edit: mogę jeszcze próbować z kolejną podmianą składu na lżejszy (np. 2000 albo 2500 ton), ale czy jest sens próbować, skoro założeniem autora scenariusza była misja z ciężkim składem towarowym (ponad 3000 ton).   

youBy:
A macie może taśmy z przejazdów tego składu?

mati222:
Nie pomyślałem o tym (chodzi o zapis z Haslera?).

Ponadto nie wiem, czy razem z nową wersją 21.04 ściągnął mi się program do zapisu taśmy z Haslera.

Jeżeli nie to ściągnę i spróbuję wrzucić z przejazdu ET42.

Edit: Mogłem oglądać całą sytuację z ruszaniem ET42 ze składem i wyglądała podobnie jak opisywana przy okazji scenerii Kaliska. Skład poruszał się kawałek do przodu, po czym cofał, a następnie wagony ponownie popychały go do przodu. Po dłuższej chwili w końcu udało mu się ruszyć i właśnie wtedy następowało wielokrotne  "zadziałanie" przekaźnika nadmiarowego, który AI błyskawicznie kasowała, i tak w koło, aż do czasu wywalenia napięcia sieci na całej scenerii (identycznie sytuacja wyglądała, gdy podmieniłem ET42 na ET41).

Ale, że jest to sytuacja, która się powtarza to postaram się ją powtórzyć i wrzucić taśmę z przejazdu.   

Edit2: Poszukam, tylko muszę znać nazwę pliku?
Edit3: Wysłałem plik na upload (chyba właściwy), tylko jak teraz wrzucić tutaj link do tego pliku?

https://eu07.pl/userfiles/28282/et42-05-a.7z

youBy:
Akurat ja bym wolał surowy plik dat, żeby sobie go w excelu obejrzeć

EP08_015:
MIsja na tlk warta zakonczona powodzeniem.

MIsja na TDE713102 zakonczona powodzeniem.

MIsja na traxie z kontenerami TDE174211 zakonczona powodzeniem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej