Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
Hubertnator23:
--- Cytat: mati222 w 16 Maja 2021, 12:34:55 ---Przygotowanie takiej paczki wymagałoby sprawdzenia, że rzeczywiście u mnie dobrze działa (wrzucanie kolejnej paczki, na której sceneria nadal się blokuje nie ma sensu).
A tak nie jest, co pokazał przykład z zablokowanym elfem (wiadomość z 14 maja) oraz sytuacja z całkowitą blokadą, (która zdarzyła mi się już po podmianie składu na lżejszy), ale nie znalazłem jej przyczyny i dlatego nie opisywałem jej na forum.
--- Koniec cytatu ---
Miałoby na tyle sens, że można będzie zdiagnozować problem, porównać pliki itp. Rozwiązywanie dalszych problemów bez poskładanej paczki to imo bardziej wróżby.
mati222:
Ok, może ma to sens, ale w pierwszej kolejności spróbuję u siebie na ostatnim exe, sprawdzić czy AI zET42 poradzi sobie z podjazdem pod Stawiska Górne z cięższym składem (zgodnie z sugestią MasterYoda) i napiszę czy AI dała radę.
barman_2000:
Samoczynna blokada liniowa w skrócie SBL, nieważne czy 3-stawna czy 4-stawna nie reguluje prędkości na szlaku tylko odstępy. Można więc jechać tyle ile jest prędkość szlakowa przy każdym sygnale jednak w taki sposób, aby się zatrzymać przed S1.
I nie ma tego w żadnych regulaminach przewoźników tylko takie są ogólne przepisy.
mati222:
Zgodnie z sugestią MAsterYoda, podmieniłem skład ET42 005 w pliku scenery (ok. 2800 ton), chcąc sprawdzić czy AI podjedzie pod Stawiska Górne.
AI nawet nie dojechała do Drawinowa. Ruszając spod sem. wyjazdowego w Grabówku doprowadziła do pozbawienia napięcia sieci trakcyjnej całą scenerię.
Testując scenerię już od dłuższego czasu, dochodzę do przekonania, że chociaż zdarzają się blokady scenerii wywołane przez inne składy AI, to głównym problemem jest AI z ciężkim składem towarowym na czele z ET42 005.
EP08_015:
Mat a może trzeba by przerobić ten scenariusz i zorganizować popych pod stawiska? Jak to jest w realu w takim przypadku?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej