Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (35/120) > >>

MasterYoda:

--- Cytat: mati222 ---Rozwiązanie zaproponowane przez MasterYoda z podmianą składu, też ma sens tylko w celach testowych, bo w końcu misja (zresztą ciekawa z punktu widzenia gracza, zwłaszcza podjazd pod Stawiska Górne, ale też próba ruszenia spod semafora wjazdowego do WdZ, gdy zostaniemy zatrzymani pod S1),  polega na prowadzeniu ciężkiego składu towarowego.

Edit: mogę jeszcze próbować z kolejną podmianą składu na lżejszy (np. 2000 albo 2500 ton), ale czy jest sens próbować, skoro założeniem autora scenariusza była misja z ciężkim składem towarowym (ponad 3000 ton).   

--- Koniec cytatu ---

@mati jeśli okaże się, że masa składu dla "ruska" jest przyczyną sypania się symulacji to wydaje mi się, że "skoro jest wojna to muszą być straty".  Będzie trzeba w takiej sytuacji zrewidować plany @Transkeia i zmienić ciężkie brutto na coś lżejszego albo nawet na jakiś próżny zdawczy skład. Zdawczy do elektrowni to noszenie drewna do lasu... xD

Edit:
Kolejna sprawa odnośnie składu węglowego. Mianowicie wg info z Internetów:
-430W ma ładowność 59,500 kg i objętość ładunkową 72,5m3
-445W ma ładowność 68,000 kg i objętość ładunkową 74,5m3.

Jeśli założymy, że m3 węgla waży 730kg daje nam to odpowiednio: 430W-> 52925kg, a dla 445W-> 54385kg węgla, który może być załadowany na te wagony. Z plików scenariusza wynika, że na 430 załadowane jest  49~56 ton węgla, a na 445 59~64 tony. Jeśli bredzę to poproszę o poprawę.

youBy:
TMJ miał zaaplikować poprawkę ode mnie na przyspieszanie i ET42 już powinien się dobrze wspinać:

mati222:
Nie porzuciłem prób z podmianą składu i w ciągu tego tygodnia próbowałem z ET42 05 + skład ok. 2500 ton.

W jednym przypadku sceneria się zablokowała i ET42 nie dojechał do Grodz. Zach., ale nie mogłem odnaleźć przyczyny blokady (nie spowodowała tego AI ze składem z ET42, którą obserwowałem - sytuacja wyglądała tak jakby DR zaspał i nie podał wyjazdu dla "pasażera" z Grabówka w stronę Włod. Zach., mimo, że szlak był wolny). Doprowadziło to do blokady Grabówka i SBL-ki od Drawinowa i Włodowic w stronę Grabówka.

W pozostałych dwóch przypadkach AI dojechała do Grodziska Zach. i po oblocie składu próbowała podjechać pod Stawiska Górne, ale jej się to nie udało (ostatecznie stoczyła się do podg. Stawiska Dolne i zablokowała scenerię).

Teraz pozostaje czekać na exe od tmj, z poprawkami od youBy i można dalej testować.

EP08_015:
MIsja na et42 zakonczona niepowodzeniem. W WDT nie dostałem rozkładu na wyjazd ze skladem przez co jechałem bez rozkładu a to skutkowało tym ze w GZ nie dostałem manewrow zmiany czola w strone stawisk. DO GZ zostałem skierowany na tor na wprost zamiast w lewo na grupe towarowa.

mati222:
Bez otrzymania RJ nie ma możliwości ukończenia tej misji, a jeżeli po podpięciu do składu znajdujemy się we Włod. Tow. zbyt daleko od semafora, albo pojazd znajduje się w stanie: "przygotować pojazd do jazdy" -  to nie otrzymamy rozkładu jazdy.

Obserwując ET42 we Włod. Tow. zauważyłem, że po podpięciu do składu i odhamowaniu, AI podciąga pod sem. E18.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej