Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (24/120) > >>

mati222:
Dzisiaj ponownie sprawdziłem (na ostatnim exe), czy problem z blokadą Włod. Zach. został u mnie rozwiązany.
Wybrałem misje z elfem, który kończył bieg na torach postojowych na stacji Włod. Zach. 
Mogę potwierdzić, że wszystko działa jak należy i nic się nie blokuje (stonka nie blokuje peronu 2 ,a EP05 ze składem spokojnie odjeżdża w stronę Grabin).
Wygląda na to, że pomógł prosty sposób (ponowne ściągnięcie scenariusza z forum, rozpakowanie archiwum i nadpisanie wcześniej wgranych plików).
Dzięki za pomoc i poświęcony czas - zwłaszcza dla tmj, który spędził długie godziny gapiąc się na stonkę (na szczęście ostanie zmiany wprowadzone  do exe świadczą o tym, że nie był to czas zmarnowany).

EP08_015:
Twoja metode juz sprawdzalem wczesniej. Tez tak myslalem zrobic niestety to nic nie dalo. Korki jak byky tak sa dalej. I nie tylko w Wdz ale tez w Wd sa. Dalem loga moze z niego ktos cos wywnioskuje.

mati222:
A pobierałeś pliki z zaktualizowanymi składami?

U mnie problem był taki, że podczas ładowania scenerii nie wgrywały mi się wszystkie składy wagonowe, które zbierała sm-ka z torów odstawczych (dlatego miałem problemy ze stonką). Nie wiem, czy w ogóle można było ten błąd odnaleźć w zapisie dołączonego loga, (czy w pliku log zapisuje się przebieg symulacji dopiero z chwilą odpalenia scenariusza?).

Ale czytając Twoje wiadomości wiem, że u Ciebie nigdy nie było problemów ze stonką, także moje rozwiązanie nie musi działać. 

Jeszcze nie sprawdzałem scenerii po wgraniu nowej paczki całościowej maszyny, ale jak będę mieć chwilę to sprawdzę i napiszę, czy wszystko u mnie działa.

EP08_015:
Pobieralem paczke z pierwszego posta. Jeszcze nikt zadnych poprawek nie wydawal. Myslisz ze jak pobiore te paczke to rozwiaza sie wszystkie problemy z blokowaniem wdz i wd?

mati222:
Wiadomość z 5 kwietnia 2021 roku od Diesel Power.
Nie wiem czy pomoże , ale warto spróbować.

Edit: u mnie pomogło ponowne ściągnięcie scenariusza z forum, rozpakowanie archiwum i nadpisanie wcześniej wgranych plików z pierwszego posta + archiwum od Diesel Power.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej