Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (25/120) > >>

Lokomotywownia:
U mnie np. drawninowo od rana lite ( w innych też) jadąc 060-da297 przed Darwinowo w stronę Mizerów stoją w kolejce różne składy. Co dalej ? Jest jakiś sposób, żeby się to nie blokowało ?

MasterYoda:
@Lokomotywownia na chwilę obecną nie jest znana dokładna przyczyna powstawania kolejek składów. Jeśli takie korki wystąpią zasadniczo kontynuacja jazdy/ukończenie scenariusza jest niemożliwe.

mati222:
Na którym exe uruchamiałeś scenerię?

Edit: I tak jak MasterYoda napisał, przyczyny blokowania tej scenerii mogą być różne (tylko w tym wątku było podanych kilka możliwych powodów).

EP08_015:
Dzis udało się ukonczyc scenariusz na traxie z kontenerami z Gr do WDT. Scenariusz skonczyl się jazda jako luzak do WDZ i manewrami w WDZ na tor postojowy, jednak moja uwagę zwrocila znajdujaca się pomiędzy składami stonka i oczekujaca na manewry dziewiatka. Cos poszlo nie tak.

mati222:
Problem ze stonką "zblokowaną" pomiędzy wagonami w peronie drugim występował u mnie, o czym pisałem powyżej w postach.

Stonka blokuje część WdZ i przez to EP05 ze składem nie może wjechać do WdZ i blokuje SBL-kę w stronę WdZ.

Udało Ci się ukończyć scenariusz tylko dlatego, że jechałeś towarem i przed EP05  (pomimo częściowej blokady WdZ towary mogą przejechać przez stację), albo odpaliłeś drawinowo lite, gdzie brak jest składu z EP05.

Ten błąd wynikał z tego, że podczas ładowania scenerii nie wgrywały mi się wszystkie składy wagonowe, które zbierała sm-ka z torów odstawczych.

Edit: Rozwiązaniem tego problemu jest ponowne ściągnięcie scenariusza z forum, rozpakowanie archiwum i nadpisanie wcześniej wgranych plików, a następnie nadpisanie zaktualizowanych składów z wiadomości z 5 kwietnia 2021 roku od DieselPower (u mnie pomogło i stonka nie blokuje peronu 2).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej