Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mapka detali
JAN21:
Chyba się coś źle spakowało, bo wszystko w paczce jest :p Pobierze się i dam znać
Edit: W rarze też wszystko jest, w matach też wszystko się zgadza :/ To chyba jest problem nie po mojej stronie
Stele:
Pobrałem ponownie, bo wtedy coś istotnie mułowato pobierało, ale nie, efekt ten sam.
Ok, mam dziada. Tam był podfolder. :D Przepraszam za zamieszanie, jest komplet.
Do spasowania będzie dissufe/specular śniegu na ziemi z podsypką. Teraz podsypka jaśniejsza się robi, co wygląda absurdalnie z syfem szlifowanym z torów. (albo l61 ma niewybielony materiał terenu)
Paralaksa z trawników zdecydowanie out. O ile na testowej mapce to jeszcze jakoś wygląda, to w terenie, gdzie kafel bywa większy, nijak to nie przypomina trawnika już. Zrobiłem test na trawce z kwiatkami i po zmianie shadera na samą normalmapę w porach zielonych z paralaksą na śniegu jest dużo lepiej.
JAN21:
Temu mówiłem żeby kafel był 5m :D Na niektórych trasach nie zdziwił bym się gdyby kafel był rzędu nawet 20-30m. Jeżeli decyzja jest ostateczna to dzisiaj siądę przy tym.
Stele:
To by się jakieś grubsze makro przydało do przemapowania wszystkiego razem z unoffami hurtem. W rainstedzie to się zaklikać idzie. No i tabelkę z sugerowanym kaflem na wszystko trzeba spreparować.
A że paralaksa na trawniku wygląda źle, to się upieram cały czas, niezależnie od skali.
JAN21:
Nie spodziewałem się po sobie, że uda mi się to tak szybko ogarnąć, a przy okazji dorzucić jeszcze z 10 nowych tekstur :P Skórki głównie chodników, chociaż także zimowa wersja dla drogi polnej i dwie tekstury dróg z czerwonej cegły. Przy okazji dopisałem skąd pochodzą tekstury, dla większości plików materiału. https://eu07.pl/userfiles/21553/priv-normalmappack_v3.0.rar W środku zaktualizowana wersja pliku .scn zawierająca kafle z nowymi teksturami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej