Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Krzyżowa2 - zalesianie oraz zabudowanie scenerii
Rozi:
--- Cytat: Paweł Andrzej Nowinowski w 21 Listopada 2020, 12:04:36 ---A czy nie lepsze czasem by było użycie tych wielkopowierzchniowych modeli trawy niskiej? Bo sianie pojedynczych krzaczków zajmuje więcej czasu, i czasem ustawienie ich jest trochę nienaturalne. Proponuje użycie tych modeli trawy wielkopowierzchniowych i w niektórych miejscach dodanie kępek innych rodzajów traw i krzaków.
--- Koniec cytatu ---
Te wielkie połacie traw wielkopowierzchniowych nie podobają mi się, są zbyt gęsto usiane. Dlatego zrobiłem swoje modele jak na załączonym obrazku. Na dole od prawej, 3szt. trawy, 5x5m, 20x20m, 30x30m. Dzięki temu jak widać w górnej części screena, między torami, drogą polną a lasem, mogę z łatwością wpasować sobie któryś z tych modeli.
szogun:
Dobra Panie, nie dywaguj tu tylko jedź z tematem póki wena jest :D Potem tylko @Transkei zrobi scenariusze i będzie miodzio.
Rozi:
Właśnie robię, póki siły są :) Gdyby jeszcze trafił się jakiś teksturowiec, co by mu się chciało zdjęcia budynków prostować! Robota by poszła raz dwa. Jak by nie było, mamy na scenariuszu 2 x EU07, a teksur pewnie z 50, a budynków na scenerii jest 1000 a tekstur dobrej jakości max 10.
W czasie "odpoczynku" robię kamienice (oczywiście będzie je można łączyć segmentami, czytaj narożnik + środek). Różne wysokości w zależności od ilości pięter urealnią symulację.
matek123:
Mały błąd się wkradł. :/
--- Cytat: Rozi w 21 Listopada 2020, 23:08:24 ---mamy na scenariuszu 2 x EU07, a teksur pewnie z 50
--- Koniec cytatu ---
Mała korekta :) 4E:101, 303E:116 i jeszcze 11 budyni (w tym w obecnym schemacie PKP IC.
bumer:
Zapoznanie szlaku na Krzyżowej mi już przepadło ładne kilka lat wstecz. Po screenach widzę niesamowity postęp i cieszę się, że ta stara sceneria otrzymuje drugie życie. Z tego co pamiętam to dużo misji było zbyt krótkich w stosunku do długości scenerii. Trzymam kciuki !
Żeby tak jeszcze powróciła Linia546, która na czasy świetności była fajną scenerią. Dziś można powiedzieć, że to zapomniana sceneria ale po takiej modernizacji jak Krzyżowa też była by bardzo obiecująca. Miłej niedzieli wszystkim życzę !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej