Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Krzyżowa2 - zalesianie oraz zabudowanie scenerii
Rozi:
Witajcie,
po kilkuletniej przerwie związanej z brakiem czasu, udało mi się wygospodarować trochę czasu na "zabawę". To przywracam Devsa w takim razie :) @MaciejM Postanowiłem zająć się scenerią z moich lat młodzieńczych do której czuję duży sentyment - Krzyżowa. Jest o tyle fajna, że posiada wielorodny teren, nie jest płaska, więc można ją fajnie zagospodarować.
Póki co zająłem się samym wjazdem do Krzyżowej oraz miastem. Chcę aby było czuć aglomeracyjny klimat, dlatego w drugim i trzecim planie znajdują się wysokie wieżowce oraz PRLowskie blokowiska.
Trochę czasu zajęło mi też stworzenie potrzebnych includów (w nodebank istnieją, jednak w folderach ich brak)
Podpowiedzcie co można zmienić, co można ulepszyć.
koszowy:
Na wstępie: @Rozi - cieszę się z Twojego powrotu, choć, nie jestem "z waszej ery". :D Doceniam wkład i pracę. Ale co ja bym zmienił? Na pewno pozbył się nrd-owców/akademików pamiętających wasyla i zamienił je na inne. Nie podoba mi się trochę ułożenie różnych pomieszczeń po lewej (screen krzyzowa_2). Wiem, że to symek kolejowy, ale ja akurat zwracam uwagę na szczegóły tj. ustawienie i użycie obiektów.
Rozi:
Akurat te wysokie bloki pasowaly do mojego otoczenia, póki co w paczce nie widziałem takich wieżowców poza dwoma-trzema jeszcze mojego autorstwa, ale to za mało. Póki co zostawię, ale postaram się w mieście znaleźć takie bloki i zrobi się nową teksturę.
matek123:
--- Cytat: koszowy w 14 Listopada 2020, 15:40:14 ---nrd-owców/akademików pamiętających wasyla
--- Koniec cytatu ---
Z daleka nie potrzeba nie wiadomo jakich fajerwerków. :D Raz, ze ekrany z dołu, dwa w czasie jazdy nie powinno przeszkadzać. :D
Piotr93:
Mi się podoba, fajnie że kolejna sceneria z "pustynnych" jest odświeżana, oby tylko doszło do końca wszystko ładnie, to i może scenariusze ktoś napisze nowe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej