Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Sceneria SDR

<< < (2/5) > >>

joey:
https://eu07.pl/forum/index.php/topic,3140.0.html

Oryginalny watek, autorem jest Paweł-1987, usuniete konto na forum. Z tego co pamietam, torowisko jest calkiem plaskie, gory to tylko uksztaltowanie terenu na paru jednotorowych odnogach.

AIR:

--- Cytat: M79r w 31 Października 2020, 12:29:42 ---Sceneria jest górzysta dość długa ( na oko 60 - 80 km ) Tory nie są płasko są jakieś wzniesienia

--- Koniec cytatu ---

Przejrzałem scenerię...gdzie tam masz górzyście? Tory są całkiem płasko - porażka. Według mnie szokoda czasu na "zabawy" tą scenerią. 

M79r:
Do Air. Fakt płasko, ale pierw po widoku gór w oddali, wydawało by się że tory płasko nie będą. A jednak płasko. Na trasie bardzo pustynnie, ale  Strzęsowiec zdążyłem już zabudować i 2 stacje dalej. Nęci mnie pytanie dla czego nie warto wg Ciebie ?

AIR:
MaSzyna jest symulatorem który ma na celu jak najlepsze odwzorowanie realnego prowadzenia pociągów. Jazda po płaskim torze ma niewiele wspólnego z rzeczywistością ponieważ płaskich dłuższych odcinków w realu nie ma. W maszynie na płaskim torze można się rozpędzić do rozkładowej, ustawić odpowiedni prąd i nic nie ruszając jechać dalej ze stałą prędkością ile się chce... godzinę, dwie... W rzeczywistości to nie jest możliwe. Więc uważam że nie warto tracić czas na takie trasy, zamiast tego skupić się na sceneriach z profilem pionowym torów. Przykładowo kolega JAN21 który tworzy super realną scenerię (L61) napisał "...Do pomocy przy mojej części przyjmę każdego chętnego..."
https://eu07.pl/forum/index.php/topic,32626.0.html

Hubertnator23:

--- Cytat: M79r w 31 Października 2020, 12:02:50 ---Witam czy ktoś może reaktywuje starą scenerie SDR ?

--- Koniec cytatu ---
Nikt nie reaktywuje. Możesz ty spróbować, ale po pierwsze - z badziewia miecza nie ulepisz, po drugie - są inne projekty w które się możesz zaangażować. Jest Kaliska, jest wyżej wspomniana L61 do Koniecpolu. Po co się zajmować scenerią, którą chyba lepiej zrobić od nowa, kiedy można nam pomóc w obecnych projektach? Jesteśmy otwarci na współpracę ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej