Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Sceneria SDR

(1/5) > >>

M79r:
Witam czy ktoś może reaktywuje starą scenerie SDR ? Wczoraj naszła mnie ochota zaglądnąć do niej i trochę poprzestawiać to i owo. Dobudowałem nieco budynków w Strzęsowcu ( budynek dworca PKP i dw PKS ) Wstawiam aktualnie wiaty peronowe, ogrodzenia, pola, roślinność - ogólnie zabudowa aby to jakoś wyglądało i nie było pustyni w rejonie Strzęsowca. Wiem jak składy wymienić na nowsze ( tamte nie są spójne z nową Maszyną ) Dwa z nich są już wymienione ( robie je na podstawie starych oryginalnych składów ) Wstawiłem tez przystanki autobusowe - chciałbym tam puścić jakieś linie i samochody aby tchnąć życie w tą scenerie.  PS. na razie 1 screen , bo trzeba  porobić pierw otoczenie aby to jako tako wyglądało. Na ten czas poustawiane jest z grubsza kilka rzeczy ale trzeba je dopasować zrównać itd. Wiem, ze ta sceneria to starocie, ale może uda się cos z niej zrobić. Quark w końcu też trup a reanimacja trwa ;)  Nie znam autora lub autorów tej scenerii, ale jeśli jest tu to prosił bym o odzew, bo nie wiem czy se tak bezkarnie mogę grzebać w tej scenerii bez wiedzy twórcy/twórców tego projektu.

AIR:
Szczerze nie kojarzę tej scenerii dlatego zapytam czy tory są płaskie czy sceneria ma jakiś profil pionowy?

M79r:
Sceneria jest górzysta dość długa ( na oko 60 - 80 km ) Tory nie są płasko są jakieś wzniesienia Ogólnie trasa jest dwutorowa przystosowana do ruchu expresowego. Ale są też odcinki gdzie spokojnie dało by się wstawić jakieś zakłady fabryki itp. Tak aby można było towarowymi pojeździć. Bocznic trochę jest. W sieci jest filmik z tej scenerii SDR 19 Więc można podglądnąć jak to wygląda oryginalnie. https://eu07.pl/download/scenerie/strzesowiec.html

HeroPie312:
Może pozostaw na ten czas te dworce PKS bo model autobusów wygląda tragicznie.

Uczę się modelować (idzie mi mozolnie) ale robię jakieś proste ciężarówki i autobusy. Jak się nauczę to wymodeluję jakieś porządne busy i autobusy.

Sam scenerii nie znam i nigdy o niej nie słyszałem. Jestem ciekawy jej historii.

wacek12321:
Dalej posiadam SDR18 i ostatnio nawet z ciekawości odpaliłem na starej paczce.
Strzęsowiec - Karpice, Czerwic - Krętoszyn, Karpice - Wostrzewo. Sceneria z paczek została chyba usunięta jak wyszła 2011 jakoś tak.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej