Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Częstochowski Węzeł Kolejowy i Linia 61

<< < (9/35) > >>

Cesky Kretek:
Częstochowa Stradom jest położona od nowa czy będzie podpięcie do wersji z istniejącej obecnie scenerii?

JAN21:
Stradom zostaje z części Ra, za to będzie poprawiana sieć na wschodniej części stacji i zmienione zostanie otoczenie, najpierw na wersje post modernizacyjną bez przejścia podziemnego, a potem resztę.
W temacie prac ziemnych -  ruszają pracę na stacji w Juliance, do semafora wjazdowego "śnieg" jest już na gotowo, co można zobaczyć na tym nagraniu z przejazdu od Stradomia: https://youtu.be/VaI57gRBJ9Q.

Edit:/07.02.2021/ Kolega @AIR zajął się ozdabianiem trasy, podczas gdy ja przedłużam tory do Kielc (aktualnie Rykoszyn) i robię dalej teren. Dorzucam wykres profilu pionowego Linii 61 od 70.5Km do 115.7Km
Edit:/09.02.2021/ Tory położone i wypoziomowane do Kielc Ślichowic, na razie z pominięciem stacji Kielce Herbskie, brak łuków pionowych. Ostatnio był wykres profilu pionowego na odcinku Koniecpol - Częstochowa, dzisiaj podrzucam wykres całości.

jageer:
Julianka, Turów itp - będzie już po zabudowie posterunków odstępowych automatycznych? Jak coś mogę tam drobną dokumentacją z kawałka LK61 podratować :) (w zakresie planów bardziej).
Życzę powodzenia, zapału w pracy, bo fajnie, jakby projekt nie został porzucony...

JAN21:
A wiesz w którym roku dokładnie je uruchomili? Teraz mnie się przypomniało, że przez dość spory czas po remoncie, w Kusiętach przy przejeździe stały już Tarcze Ostrzegawcze, ale odwrócone w bok. Nie pamiętam kiedy się pojawiły. Z tego co kojarzę to już chyba działały :P Na filmie z 2015 odstępu w Kusiętach jeszcze niema. Znowu coś się nie składa... Plany możesz podesłać, wszystko się przyda :)

Edit: Dobra, widzę teraz na semaforku, że Kusięta uruchomili w 2018, a Lusławice w 2019. Gdzie mi to umknęło.. Tyle razy byłem na tych stronach. Pytanie też na ile są to wiarygodne dane. Chyba się nikt nie obrazi jak zostanie jak jest?

jageer:
Musiałbym zobaczyć do dokumentacji, ale dopiero w marcu ;) Tam miała być SBL 2 stawna, ale potem UTK to zakwestionowało i zrobili z tego po prostu "typowy odstęp". Ale to gdzieś lata 2016 pewnie, a uruchomienie jak piszesz, jakoś tak.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej