Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Częstochowski Węzeł Kolejowy i Linia 61

<< < (8/35) > >>

MP5:
Podziwiam za wytrwałość. Pytanie przy okazji - czy kiedyś w przyszłości byłaby szansa pociągnięcia scenerii kawałek na północ, np. do Rudnik? Tam są zakłady przemysłowe więc można by dodać ciekawe misje manewrowe albo jak na Całkowie v. 2.0 łączące manewry i jazdę na dłuższej linii. 

JAN21:
Na północ dalej niż do wyczerp się nie zapowiada. Może ktoś inny się podejmie, ale przy tylu chętnych nie liczył bym na to przez najbliższe parę lat. Do misji manewrowej będzie można użyć Częstochowy, ewentualnie Koniecpola/Żelisławic jeżeli powstanie wersja retro (2000 rok) trasy.

Edit: /08.12.2020/ Parę szlakówek, z przejazdu od Kusiąt do CT. Pomimo braku trawy na praktycznie całości, teren wygląda lepiej niż w większości obecnych tras :P A wszystko dzięki zastosowaniu shadera mieszającego dwie normalmapy (przy czym jedną dość mocno rozciągniętą) ze sobą ;)

JAN21:
Dzisiaj będzie sporo obrazków, bo dość sporo się zmieniło od ostatniego razu. Linia 61 została wydłużona do Włoszczowej, Na Wiedence skończyłem prace przy Zawierciu, ożywiłem dawny projekt Linii 64 Kozłów - Koniecpol, Turów doczekał się starego peronu i przybyło dużo terenu w okolicach Turowa i w stronę Lusławic. W temacie Linii 64 - Dorobiłem brakujący odcinek torów od Starzyn do Koniecpola, oraz wypoziomowałem całość, wraz z łącznicą do Psarów, przerobiłem układ torowy na stan po modernizacji szlaku w 2011 roku (usunięcie dwóch esów w miejscu dawnych przystanków) i dodałem brakujące semafory w Starzynach. W końcu jest kawałek torów, żeby sobie trochę dłużej pojechać :). Planuje także dorobić połączenie CMK z Zawierciem i Włoszczową Północ. Poza torami, drutem i sygnalizacją nie przewiduje większych prac na CMK i LK64. Może kiedyś, jak L61 będzie dociągnięta na gotowo do Kielc, a Wiedenka do Katowic ;) Poza tym, doszły jakieś drobne zmiany na Rakowie, a tory na Stalowni nadal nie wypoziomowane przez co prace nad Częstochową stoją w miejscu :/

HeroPie312:
Takie pytanie może zadam. Ile na obecny stan prac jest przyjezdnych kilometrów?

JAN21:
Przejezdnych jest koło 180km wszystkich linii. Linia 1 - 50km, Linia 61 - 70km, Linia 64 - 45km, Linia 155 - 11km. Wstępnie skończonych można uznać, że jest koło 30, może 35km.

Edit: /10.01.2021/ Gotowe jest coraz więcej terenu za Turowem
Edit: /30.01.2021/ Powoli dobijam z terenem do Julianki. - Coś bardzo psuje jakość obrazka, próbowałem już wielu sposobów, ale nic nie działa :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej