Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Częstochowski Węzeł Kolejowy i Linia 61
JAN21:
Nie musisz się spieszyć z tymi planami :) Temat budynków tła to cały czas dość odległa przyszłość jeszcze będę myślał w tym temacie. Na razie po dniu walki mam gotowe trzy z pięciu mostów żelaznych nad Kucelinką. Potem jeszcze kolejne trzy tym razem betonowe nad Wartą, do tego nastawnia i temat Kucelinki można będzie uznać za zamknięty.
jageer:
Pytanie przy okazji - ten piąty tor to jakiś huty/koksowni? Środkowe mamy LK61 zewnętrzne Lk701 i 703, tyle wiem.
JAN21:
Zewnętrzne dwa L61 potem 703, 701 i ostatni Huciany.
Edit: /29.07.2020/ Jeszcze tylko jeden...
Edit: /07.08.2020/ Mosty już są wszystkie, jeszcze tylko odbojnice trzeba jakoś dodać, przybyło dużo drutu (61 w stronę Lusławic i Stradomia) oraz semaforów (Cz. Mirów, Cz. Towarowa)
jageer:
Wydaje mi się, że ten semafor (wyjazdowy) drogowskazowy do Poraja po torze nr 1 powinien mieć 5 komór, bo z tego co pamiętam, jak wyjazdowy na szlak był nie podany, to na nim się jechało na 2 pomarańczowe (ale musiałbym to sprawdzić).... To był semafor Q1, jeżeli dobrze pamiętam. Chociaż, chyba to już jest ten "na szlak", bo w oddali rozjazdy 121/122 i 123/124... Źle zerknąłem :)
JAN21:
Q1 definitywnie powinien być czterokomorowy :) A teraz nowości: Kominy, więcej kominów i chłodnia kominowa :) W zasadzie to do mojej części zostały do zrobienia jeszcze: jeden dla Guardiana, 4 identyczne dla koksowni, różniące się teksturą, komin rurowni, te z dachu walcowni (7 sztuk) i Polontex czyli łącznie z 8 modeli i z 11 tekstur. A dodatkowo wypadało by zrobić jeszcze komin Elanexu, Wełnopolu, zapałek, Wigolenu i jeszcze jednego z Gnaszyna. Do końca przyszłego tygodnia pewnie paczka z kominami poleci do testów :) Zapomniałem o najważniejszym - komin Elektrowni na Zawodziu - trzeba zrobić póki istnieje..
Edit: /22.08.2020/ Przy okazji tworzenia komina powstała również spora część Huty szkła Guardian. Pozostało pomalować
Edit: /23.08.2020/ Już pomalowane.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej