Autor Wątek:  Odp: Ręczne przestawianie zwrotnic  (Przeczytany 592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

balwanekbuli

• Gość
Odp: Ręczne przestawianie zwrotnic
« dnia: 23 Stycznia 2012, 17:10:29 »
Witam szanowne grono.
Poszukałem i znalazłem ten temat. Chodzi mi o ręczne przestawianie zwrotnic. Najczęściej jeżdżę na lini61. Zgodnie z powyższymi postami podmieniłem pliki zwrotnic na te z literką m. Dodatkowo linię eventu node -1 0 (p1) eventlauncher (p2) (p3) (p4) 3.0 t 0 (p1)+ (p1)- end
dopisałem w każdym pliku od zwrotnic zaczynających się zw...

I teraz moje pytanie. Bo o ile zwrotnicami typu: prosto / lewo i prosto / prawo mogę sterować (też nie wszystkimi) to jak zmusić do pracy zwrotnice w formie X?? Takie mamy przed stacją w Lublińcu linia 61?

balwanekbuli

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2012, 17:53:08 »
Ok grunt, że się da. Zapomniałem o nazwie rozjazdu krzyżowego :)

Pomyślę sam może się uda... sugestie mile widziane.

balwanekbuli

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Stycznia 2012, 18:28:57 »

A co do pierwszego: Tylko tu już potrzeba pisać dodatkowo dwa ewenty. Czyli w sumie 3.

A coś więcej?

balwanekbuli

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Stycznia 2012, 19:21:54 »
Podstawiłem właśnie się uruchamia symek :)

A co mogę zepsuć?? Jak zepsuje plik zwrotnicy to albo nie będzie jej w ogóle albo będzie źle działać. Zawsze można przywrócić plik (łatwiejsza metoda) albo szukać błędu (nierealne dla mnie do wykonania)

balwanekbuli

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Stycznia 2012, 19:33:44 »
No więc działa. To jest początek scenariusza. Dla ułatwienia zostawiłem skład przed S1szybciej manewruje się samym lokiem.

Normalnie skład przecinał ten krzyżowy po przekątnej X, a teraz udało mi się zjechać na prawo a potem do tyłu na prosto. Jedynie pytanie. Rozumiem on ma tylko dwie pozycje / oraz > patrząc na wskaźnik?

balwanekbuli

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Stycznia 2012, 19:40:23 »
Nie nie nie... źle mnie zrozumiałeś. Uruchamiam normalny scenariusz. Chciałem tylko dowolnie się móc poruszać po scenerii. Czyli typowe zwiedzanie z zachowaniem całej reszty. Momentami może być ciekawie. Ot taki eksperyment. Bo nawet jadąc zgodnie ze scenariuszem jest możliwość wjazdu na inny tor przy peronach nie kolidując z niczym. Fakt mogą jakieś ewenty nie zadziałać. Ale damy rade.

Chodziło mi tylko o brak ograniczeń :)

Paczkuś dzięki wielkie za wpisy oraz wyjaśnienie.