Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Semafor kształtowy + Tarcza manewrowa + Tarcza ostrzegawcza

<< < (3/3)

uetam:

--- Cytat: "EU07-457" ---
--- Cytat: "Mateu" ---Co do wyprawiania pociagow na szlak, w Szczecinie widzialem kiedys wyprawienie pociagu na 1 wolny odstep (Szczecin Zdroje - Szczecin Regalica), na wyjazdowym S5 i jazda[...]
--- Koniec cytatu ---

Jesteś pewien, że tam jest SBL? Trochę dałeś mi do myślenia. Nie jestem pewien na 100%, ale chyba nie ma żadnych uzależnień pomiędzy pierwszym semaforem SBL a semaforem wyjazdowym ze stacji, czyli w tym układzie nie powinno być podane S5, a S2.
Przychodzi mi jeszcze jedno do głowy, otóż mogło się zdarzyć, że semafor na posterunku Szczecin Zdroje ustawiony był na samoczynność, czyli mógł wskazywać właśnie sygnał S5 (zgodnie z SBL: S2 - S5 - S1). Jeśli poprzedni pociąg wyprawiony z posterunku Szczecin Zdroje miał prędkość wyższą lub równą pociągowi przez Ciebie opisanemu, to wyprawienie pociągu mogło nastąpić przy jednym wolnym odstępie.
--- Koniec cytatu ---

A ja zawsze myslalem, ze wyjazdowe 5-komorowe ze wszystkich torow na liniach z SBL sa po to, aby moc pokazac np. S13 jesli mamy jeden ostep wolny i wyjazd ze stacji np. po jezdzie w bok, lub S5 jesli po jezdzie na wprost. Bo jesli jest tak, jak mowisz, to 4 komory starcza. A ja jestem prawie pewien, ze te wyjazdowe sa powiazane z SBL ;]

uetam:

--- Cytat: "slimson" ---
--- Cytat: "EU07-457" ---

Nie jestem pewien na 100%, ale chyba nie ma żadnych uzależnień pomiędzy pierwszym semaforem SBL a semaforem wyjazdowym ze stacji, czyli w tym układzie nie powinno być podane S5, a S2.

--- Koniec cytatu ---

Oj chyba jest. Kiedys widzialem na SKM jak z Glownego dali przebieg i bylo S5 a potem zrobilo pstryk i S2 sie pojawilo.
--- Koniec cytatu ---

No dokladnie, tam tak samo jest.

Radkos07:

--- Cytat: "Mateu" ---A ja jestem prawie pewien, ze te wyjazdowe sa powiazane z SBL ;]
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście, że są powiązane...

uetam:

--- Cytat: "Radkos07" ---
--- Cytat: "Mateu" ---A ja jestem prawie pewien, ze te wyjazdowe sa powiazane z SBL ;]
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście, że są powiązane...
--- Koniec cytatu ---

No i mamy rzeczowa i krotka odpowiedz. Thx.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej