Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

zwrotnik rozjazdu krzyżowego

<< < (4/5) > >>

jaras:

--- Cytat: "Mateu" ---Mhm, A u mnie to zamiast jazdy na wprost pokazuje jazde w bok ;-)
--- Koniec cytatu ---
A kto Ci kazał to ściągać, skoro jest to jeszcze nie dokończone? :-P

Napisałem, że jak będzie gotowe, to wystawię paczkę do pobrania.

jaras:
OK, хорошо, ready ;-).

@ youBy zrobił nowy model zwrotnika, który teraz prawidłowo pokazuje sygnały z obu swoich stron, ja go nieznacznie poprawiłem (w Notatniku :-), bo dwie strzałki były źle ustawione i przy pewnych położeniach nie było widać tych "zgaszonych". Dodatkowo zamieniłem z sobą miejscami dwie strzałki, tak, że teraz zgadzają się one z obecnymi plikami *.inc dla rozjazdów krzyżowych. Przetestowałem ten zwrotnik na obecnych plikach *.inc (np. na trasie @ Wingera) i działa dobrze.

Uwaga: proszę ściągnąć paczkę ode mnie, gdyż po skopiowaniu kodu z ostatniego postu @ youBy zwrotnik nadal będzie źle działał!

Następnie zrobiłem (w Jet'cie 1.0 beta) małą sceneryjkę testową, w której można sobie dowolnie ustawiać położenie rozjazdu:[*]Shift+1 - położenie "ac",[*]Shift+2 - położenie "ad",[*]Shift+3 - położenie "bc",[*]Shift+4 - położenie "bd".[/list]W paczce utworzone są odpowiednie katalogi, a w nich umieszczone są odpowiednie pliki. Paczkę należy rozpakować do katalogu z symulatorem (tam, gdzie jest plik EU07.exe), zastępując stare pliki nowymi, w razie zapytania.

Pozostałe informacje w pliku WzK_info.txt wewnątrz paczki.

>> Download << (WzK.zip, 4273 bajty)

Mile widziane sugestie, podziękowania czy wyzwiska ;-).

Ja również dziękuję @ youBy za model. Jeśli zostanie przetestowany, to możesz wrzucić paczkę do tego prawdziwego "Dowlandu" ;-) na stronie głównej.

Pozdrawiam serdecznie.

youBy:
nie myślałem, że już gotowe.

a w paczce są ince czy nie i czy jest dzisiejszy model z pozamienianymi Ligh_*02 i 03, bo były na odwrót ustawione?

miałem wcześniej wysłać coś takiego:

--- Cytuj ---w incach trzeba tylko Wz7 i Wz8 pozamieniać miejscami, bo tak ogólnie to jest w dobrze. no i może jeszcze sterowanie, bo czasem są z tym problemy w oryginalnych plikach, a wewszstkich incach należy dać:

rozwiązanie1, ustawia tylko potrzebne zwrotnice

--- Kod: ---
event (p1)ac multiple 0 none (p1)_Wz6 (p1)_aV100 (p1)_a0 (p1)_c0 endevent
event (p1)bd multiple 0 none (p1)_Wz5 (p1)_bV100 (p1)_b0 (p1)_d0 endevent
event (p1)bc multiple 0 none (p1)_Wz7 (p1)_aV40  (p1)_b1 (p1)_c1 endevent
event (p1)ad multiple 0 none (p1)_Wz8 (p1)_bV40  (p1)_a1 (p1)_d1 endevent

--- Koniec kodu ---

rozwiązanie2, ustawia wszystkie zwrotnice

--- Kod: ---
event (p1)ac multiple 0 none (p1)_Wz6 (p1)_aV100 (p1)_a0 (p1)_b0 (p1)_c0 (p1)_d0 endevent
event (p1)bd multiple 0 none (p1)_Wz5 (p1)_bV100 (p1)_a0 (p1)_b0 (p1)_c0 (p1)_d0 endevent
event (p1)bc multiple 0 none (p1)_Wz7 (p1)_aV40  (p1)_a1 (p1)_b1 (p1)_c1 (p1)_d1 endevent
event (p1)ad multiple 0 none (p1)_Wz8 (p1)_bV40  (p1)_a1 (p1)_b1 (p1)_c1 (p1)_d1 endevent

--- Koniec kodu ---

znalazłem błąd, bo światła 3 i 4 były pozamieniane miejscami, poprawkę wkleiłem w poście wyżej

--- Cytuj ---
Bo to zadanie było wprost idealne dla Ciebie! Świetna robota.

--- Koniec cytatu ---

ale moje możliwości kończa się na kilkudziesięciu, może stu-dwustu poly, tak więc za dużo nie zrobię
--- Koniec cytatu ---

EP08_015:
Witam.

No szanowni koledzy doskonała robota. Gratuluje.

Jesli pozwolicie to i ja bym dorzucił maluteńkie ziarenko do tego czego dokonaliście. Otóż w sceneriach nocnych nie widać ustawień zwrotnika. Zmieniłem pare parametrów w pliku t3d i o to efekt :

http://members.lycos.co.uk/ep08/zwrotnik.bmp

Zmieńcie parametry strzałek zapalonych z:

--- Kod: ---SelfIllum: false
--- Koniec kodu ---

na:

--- Kod: ---SelfIllum: true
--- Koniec kodu ---

Dzieki temu w dzień ładnie je widać i w nocy tak samo.

Jeszcze raz gratuluje porządnej roboty :)

Plik t3d o którym mówię jest tu > http://members.lycos.co.uk/ep08/WzK.t3d

Pozdrawiam.

jaras:

--- Cytat: "youBy" ---(...) a w paczce są ince czy nie i czy jest dzisiejszy model z pozamienianymi Ligh_*02 i 03, bo były na odwrót ustawione?
--- Koniec cytatu ---
@ youBy, przeczytaj proszę dokładnie mojego posta i plik WzK_info.txt w paczce :-).

W razie wątpliwości pytaj (ale najpierw czytaj ;-).

Pozdrowienia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej