Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

[pomoc] problemy z semaforami

<< < (4/4)

jaras:
:-)

--- Cytat: "Helmutt" ---Ale wtedy juz bedziemy pewnie szalec na nebuli (tm) :)
--- Koniec cytatu ---
Hehe, żebyś tylko się nie zdziwił ;-).

--- Cytat: "Helmutt" ---Masz racje, jakby bylo w scenery.doc to nie mialbym klopotow - "nie bydlem przeciech, i wlasne pomyslenie mam" :)
A, ze przydalaby sie dokumentacja z prawdziwego zdarzenia a nie "jak ruszyc lokomotywa" to juz kazdy chyba wie.
--- Koniec cytatu ---
Zapewniam Cię, że nie każdy o tym wie - z ludźmi za dokumentację odpowiedzialnymi włącznie :->.

I od razu, żeby przypadkiem @ ShaXbee nie złościł się, że to do niego ten tekst. Nie, @ ShaXbee, to nie o Ciebie chodzi - Ty przecież nie przygotowujesz i aktualizujesz Scenery.doc.

A co ja tu zresztą będę się rozpisywał. Powiem tylko tak, że "dzięki" brakowi zaktualizowanego Scenery.doc sam mam problemy np. ze składami połączonymi z sobą za pomocą "connected" itp. Też postępuję metodą prób i błędów, ale ch... wie jak to zrobić :-/ (podobno przy pomocy tego można w "kibelku" zmieniać kabinę).

Ot, tyle - nie chcę się już więcej złościć na to, dlatego też zrezygnowałem z Pomocnika i moderatora. A "biedny" @ Marcin_EU teraz się żali:
--- Cytat: "Marcin_EU gdzieś tam" ---Pewnie nie wyjdzie [nebula] ze wzgledu na brak sensownych wspolpracownikow.
--- Koniec cytatu ---
Mnie zaś wcale nie dziwi ten brak współpracowników - kto by tam chciał współpracować z takim upartym "naczalstwem"...

No, nic - tak trzymaj, @ Helmutt: przy braku Scenery.doc możesz teraz polegać tylko na "własnych przemyśleniach" oraz "próbach i błędach" :-/.

Powodzenia i pozdrawiam Cię serdecznie.

Helmutt:

--- Cytat: "jaras ---
No, nic - tak trzymaj, @ Helmutt: przy braku Scenery.doc możesz teraz polegać tylko na "własnych przemyśleniach" oraz "próbach i błędach" :-/.

--- Koniec cytatu ---

Heh, przeciez tak naprawde, to sama logika pisania eventow do tras nie jest wcale trudna - wystarczy przeczytac wzmiankowane scenery.doc, przeanalizowac kilka prostych scenerii i probowac, probowac, probowac.....

Nikt z nas nie jest jakims geniuszem, ale wystarczy odrobina wysilku aby samemu cos dlubac, a nie pisac posty w stylu "nauczcie mnie jak sie pisze eventy". A scenery.doc ja bym uzupelnil wlasnie o wstawianie semaforow, z czym ja mialem klopoty jak wyzej. Poza tym jako lekture uzupelniajaca trzeba zalecic E1, R1, WTB-10 (czy jak to sie yam zwie) i juz cos mozna robic powoli.
Pozdrawiam
Helmutt

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej