Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

[pomoc] problemy z semaforami

(1/4) > >>

Helmutt:
Witam.
mam taki problem - robie sobie jakies tam sceneryjki w 3dstudio, wszystko jest ok ale -
gdy "includuje" semafor - nie wszystkie typy sygnalizatorow dadza sie wstawic bez klopotow, niektore (szczegolnie SS5*.inc) po wstawieniu powoduja "abnormal program termination" podczas ladowania scenerii.

i tak - po wstepnej analizie odkrylem (byc moze sie myle, poprawcie mnie), ze ma tu wiele do "gadania" parametr ktory nalezy wstawic w miejsce oznaczone gwiazdka *

(przyklad)
include;SS5zpcpbI.inc;sww_A;59.8288;0.0;2438.1;0.0;A;*;end

jest to jakis event niewatpliwie, ale jaki?
probowalem cos wpisywac na "pale" - wtedy podczas uruchamiania scenerii wywalalo mi, ze brakuje eventow ale w koncu jednak sie odpalalo i semaforek byl.

pozdrawiam
Helmutt

PEKAP:
Czy przypadkiem to nie jest nazwa tarczy ostrzegawczej poprzedzającej ten semafor.

tommik:

--- Cytat: "PEKAP" ---Czy przypadkiem to nie jest nazwa tarczy ostrzegawczej poprzedzającej ten semafor.
--- Koniec cytatu ---

Z pewnością nie jesteś w błędzie.

Helmutt:

--- Cytat: "PEKAP" ---Czy przypadkiem to nie jest nazwa tarczy ostrzegawczej poprzedzającej ten semafor.
--- Koniec cytatu ---

dobra, juz doszedlem do tego analizujac plik scenerii kpp2.scn. ale-

mamy tarcze ostrzegawcza jak ponizej:

include;TS2zpI.inc;ts22_A;59.8288;0.0;2157.04;0.0;A;ts22;end

czym jest to "ts22" pod koniec linijki?
sceneria kpp2.scn nie ma innych plikow dolaczanych, (oprocz obiektow oczywista).

uetam:
Nazwa tarczy ostrzegawczej. Gdybys czytal inca, to bys wiedzial, ze trzeba pod taki semafor podpiac ts2zpx.inc x=i,y,lub,yn...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej