Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

LEW EL2 - kolej kopalniana

<< < (18/22) > >>

JAN21:

--- Cytuj ---Okej, się rozumie! ;D Czyli rozumiem że budżet około 40K + 40K + 60K (wózek, wózek, pudło i reszta) trójkątów na model zewnętrzny będzie optymalny? Silnik MaSzyny ma jakieś ograniczenia lub sztywne reguły pod tym względem, czy raczej jest to na oko, by nie przesadzić?
--- Koniec cytatu ---
Nie ma żadnego limitu. Robi się na zdrowy rozsądek. Ważniejszy niż ilość tri jest dobrze zestopniowany LOD.

--- Cytuj ---W ogóle, ciekawi mnie PBR w MaSzynie, jest to zaimplementowane w ogóle? Choćby normalki normalnie (hehe) działają?
--- Koniec cytatu ---
Szejdery są przygotowane, na ten moment działa wszystko poza oświetleniem przez światła pojazdów. Normalki zostały już jakiś czas temu naprawione.

Jaco:

--- Cytat: przecicinek w 26 Lutego 2023, 18:28:45 ---I jeszcze jedna intrygująca mnie kwestia... prawa autorskie i licencja. Zakładając że model rzeczywiście trafi na poczet MaSzyny, to czy nadal ja zachowuję prawa autorskie do swojej pracy i czy mogę używać tego modelu poza nią?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o moje zdjęcia, które pomogły w tworzeniu modelu EL2 to się cieszę, że się przydały. Druga rzecz: czy chcesz zrobić model oryginalny ze starym nastawnikiem jazdy? To by mnie prywatnie bardzo ucieszyło. Mało kto z Kolegów zdaje sobie chyba sprawę, że EL2 nawiązuje bardzo do starych niemieckich elektryków z czasów DRG na Dolnym Śląsku...

przecicinek:

--- Cytat: Jaco w 26 Lutego 2023, 19:11:38 ---Jeśli chodzi o moje zdjęcia, które pomogły w tworzeniu modelu EL2 to się cieszę, że się przydały.

--- Koniec cytatu ---
Raz jeszcze dziękuję za nie ^^

--- Cytat: Jaco w 26 Lutego 2023, 19:11:38 ---Druga rzecz: czy chcesz zrobić model oryginalny ze starym nastawnikiem jazdy?

--- Koniec cytatu ---
Czy załączony nastawnik jest tym, o który Tobie chodzi? Bo jeżeli tak, to mam dobre wieści.

Jaco:
Oczywiście, że tak! To jest klimacik. Stary klamot w XXI wieku! Zdjęcia kabiny podsyłałem Ci już kiedyś, choć to było z EL2-41 z joystick'iem (Odpowiedź #32). Jestem jednak zdecydowanie "za", abyś zrobił stary nastawnik.

przecicinek:
Hah, miło! Właśnie ta kabina będzie dłubana, bo zwiedzając ostatniego lata elektrowozownię KWB Konin nałapałem dość dużo ujęć wnętrza tego krokodylka (#20). A też nie ukrywam, że ta wersja mi się najbardziej podoba, bo chociaż, okej ~ fajnie wyglądają turbo-krokodylki po modernizacji (chociaż nie wiem czy te z nowoczesną kabiną jeżdżą po konińskich torach), to jednak na start fajnie byłoby zrobić 'klasyka'. Jeżeli chodzi o te wersje z joystick'iem, czy tam dźwignią, to po prostu mi się nie podobają.
O wiele bardziej klimatycznie będzie zrobić nastawnik z prawdziwego zdarzenia i to też zamierzam uczynić ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej