Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
LEW EL2 - kolej kopalniana
JAN21:
Za tyle tri to nikt Cię nie będzie gonił. Pudło w nowym Rumunie ma więcej :) Patrząc po screenach to wypadało by dołożyć segmentów na koła bo tak trochę tandetnie wyglądają.
Sawi:
Hej ja bym aż tak nie przesadzał z tą optymalizacją, bo zbyt przesadna zdecydowanie zepsuje tzw odbiór dla oka. Bardzo mnie cieszy, że ktoś poszedł też w detale i tak trzymaj. Sam jak jeszcze dłubałem to też na to uwagę przykładałem. Niby detal, ale jednak robotę robi, Ogólnie ładnie się to prezentuje i oby tak dalej.
matek123:
Sprzegi i węże mamy stanardowe. Zobaczę później który pojazd ma wsadzone nowe.
przecicinek:
Odpowiedzi i troszkę pytań dla znawców :]
--- Cytat: Sawi w 26 Lutego 2023, 15:55:25 ---Bardzo mnie cieszy, że ktoś poszedł też w detale i tak trzymaj. Sam jak jeszcze dłubałem to też na to uwagę przykładałem. Niby detal, ale jednak robotę robi, Ogólnie ładnie się to prezentuje i oby tak dalej.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki serdeczne z miłe słowa!
--- Cytat: JAN21 w 26 Lutego 2023, 13:36:38 ---Patrząc po screenach to wypadało by dołożyć segmentów na koła bo tak trochę tandetnie wyglądają.
--- Koniec cytatu ---
Wiem wiem, dołożę.
--- Cytat: matek123 w 26 Lutego 2023, 16:21:44 ---Sprzegi i węże mamy stanardowe. Zobaczę później który pojazd ma wsadzone nowe.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, okej.
--- Cytat: JAN21 w 26 Lutego 2023, 13:36:38 ---Za tyle tri to nikt Cię nie będzie gonił.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Sawi w 26 Lutego 2023, 15:55:25 ---Hej ja bym aż tak nie przesadzał z tą optymalizacją, bo zbyt przesadna zdecydowanie zepsuje tzw odbiór dla oka.
--- Koniec cytatu ---
Okej, się rozumie! ;D Czyli rozumiem że budżet około 40K + 40K + 60K (wózek, wózek, pudło i reszta) trójkątów na model zewnętrzny będzie optymalny? Silnik MaSzyny ma jakieś ograniczenia lub sztywne reguły pod tym względem, czy raczej jest to na oko, by nie przesadzić?
W ogóle, ciekawi mnie PBR w MaSzynie, jest to zaimplementowane w ogóle? Choćby normalki normalnie (hehe) działają?
I jeszcze jedna intrygująca mnie kwestia... prawa autorskie i licencja. Zakładając że model rzeczywiście trafi na poczet MaSzyny, to czy nadal ja zachowuję prawa autorskie do swojej pracy i czy mogę używać tego modelu poza nią?
Miłosz Dorsz:
--- Cytat: przecicinek w 26 Lutego 2023, 18:28:45 ---Czyli rozumiem że budżet około 40K + 40K + 60K (wózek, wózek, pudło i reszta) trójkątów na model zewnętrzny będzie optymalny? Silnik MaSzyny ma jakieś ograniczenia lub sztywne reguły pod tym względem, czy raczej jest to na oko, by nie przesadzić?
--- Koniec cytatu ---
Na oko, tyle ile wyjdzie, w zależności od złożoności danego modelu. Takie mid poly jak pod wszystkie gry.
--- Cytat: przecicinek w 26 Lutego 2023, 18:28:45 ---Choćby normalki normalnie (hehe) działają?
--- Koniec cytatu ---
Działają.
--- Cytat: przecicinek w 26 Lutego 2023, 18:28:45 ---I jeszcze jedna intrygująca mnie kwestia... prawa autorskie i licencja. Zakładając że model rzeczywiście trafi na poczet MaSzyny, to czy nadal ja zachowuję prawa autorskie do swojej pracy i czy mogę używać tego modelu poza nią?
--- Koniec cytatu ---
Zachowujesz prawa i możesz używać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej