Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

LEW EL2 - kolej kopalniana

<< < (9/22) > >>

jarząbek019:
Na niektórych maszynach jeszcze są stare nr z przed ery evn. W niektórych jest napisane piaskiem, a na niektórych jest nr wpisany w rejestrator jazdy.
Co do rejestratora, początkowo wyświetlacz na środku świecil, ale tak mocno że w nocy oslepial. Obecnie podświetlenie jest wyłączone. Dane z rejestratora są co jakiś czas zgrywanie na warsztacie. Wieczorem zrobię post na temat przepisów i semaforow

Jaco:
Czy możesz przypisać aktualne nr EVN do starych numerów z kabin? To dla mnie cenna informacja. BTW, co najmniej kilka maszyn w KWB Konin pochodzi z BKK Knappenrode/LAUBAG np. 44 i 45. Ciekawe przy tym jest to, co się stało z oryginalnymi 44 i 45. Mogę się domyślać tylko... Tu ważna uwaga, że oryginalne EL2 były z podserii prawdopodobnie EL2/06 (jak większość "polskich" EL2), a te późniejsze z EL2/17. Temat jest otwarty.

jarząbek019:
Mam tylko kilka maszyn. Wieczorem opiszę co mam. Wiem że 20 otrzymała nr 001 , 40 miała 002 , ale nie potwierdzam to na 100% uruchomie kontakty i spróbuje uzyskać całą listę. I dam znać które maszyny są skasowane,

przecicinek:
Update
Koniec pracy na dziś. Zapraszam do krytyki.

Jaco:
1. zawór hamulca dodatkowego jest w innej/małej skali,
2. zegary nad nim są za małe,
3. pulpit z prawej z przyciskami m.in. WS jest za bardzo wysunięty "wstecz",
4. zawór maszynisty też jest jakiś "mały" i nie w tej skali,
5. szafka z włącznikami po prawej ma złe wymiary (porównaj z fotkami),
6. rogi okna też są do poprawy.

Patrz tutaj: https://eu07.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=31006.0;attach=121568;image No chyba, że w wersji ze starym nastawnikiem pkt. 2 i 3 wygląda inaczej. Widziałem to kiedyś, ale teraz nie kojarzę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej