Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

LEW EL2 - kolej kopalniana

<< < (8/22) > >>

Jaco:
Osobiście bardziej podobał mi się stary nastawnik, ale nie mam takich fotek.

przecicinek:

--- Cytat: Czarodziej w 28 Grudnia 2019, 15:35:29 ---Rób tę prostszą dla ciebie, póki masz czas i chęci. Potem wrócisz do pracy i znikniesz na pół roku :D

--- Koniec cytatu ---
Heh :D, dokończę tą gdyż mam ją najlepiej udokumentowaną.

--- Cytat: Jaco w 28 Grudnia 2019, 15:35:56 ---Osobiście bardziej podobał mi się stary nastawnik, ale nie mam takich fotek.

--- Koniec cytatu ---
Też tak uważam, ale za to mam parę zdjęć więc coś wykombinuje :p

Jaco:
Kilka fotek pantografów.

jarząbek019:
El2 41 to obecna 19 chyba. Taki nastawnik ma obecna 15,19 I jakas jeszcze. Do tego są krokodyle z przetwornica statyczna. Jaco jesteś z Konina?
Zdjęcia pantografow masz z obecnej maszyny 25

Jaco:
Nie jestem z Konina, ale bywałem tam lata temu na sieci KWB i w Kazimierzu Biskupim. ZCTW to żadna maszyna nie posiada już dużych tabliczek firmowych producenta, co utrudnia ich identyfikację. Współczesne nr boczne wchodzą w skład nr EVN i ma się to nijak do pierwotnych numerów, które sięgały zakresu co najmniej od nr 20 do 50, ale w różnych latach zmieniało się to. Potem powstały luki w numeracji, a jak nadano EVN'y to wszystko się pogubiło...

Zdjęcia pantografów zamontowanych na maszynie pochodziły w 2008 roku z EL2-49 po Naprawie Głównej. Jedyna identyfikacja maszyny możliwa jest po nr inwentaryzacyjnym i np. 49 posiadała nr 7050 naniesiony na pudle. Czy na wszystkich tak jest obecnie to trudno mi powiedzieć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej