Pozwolę sobie odświeżyć niniejszy wątek, ponieważ ja u siebie mam identyczny problem, jak opisał wyżej autor niniejszego wątku.
Otóż niedawno zakupiłem sobie nowego laptopa, który posiada dwie karty graficzne: zintegrowaną Intel UHD Graphics 630 oraz dodatkowo karta NVIDIA GeForce GTX 1060.
Jest to dokładnie ten oto laptop:
https://www.komputronik.pl/product/604621/asus-rog-strix-scar-ii-gl704gm-ev065t-240gb-m-2-1tb-hdd-16gb.htmlI odkąd zainstalowałem sobie na nim MaSzynę w wersji 19.04 to przy sceneriach "ciemnych" (podczas scenariusza wieczornego, nocnego, czy też bardzo wczesno porannego) podczas załączania przedniego oświetlenia pociągu pojawia się dokładnie ten sam "efekt", co u kolegi @Jakubbb, czyli rozświetla się dookoła cała sceneria, ale tylko "grunt" i otoczenie, gdyż niebo w tym czasie pozostaje cały czas ciemne i wygląda to okropnie!
Czy jest może jakiś sposób na to, aby to naprawić? Czy da się jakoś ustawić, z jakiej karty graficznej ma korzystać MaSzyna? Czy da się jakoś ten problem z oświetleniem rozwiązać?
Bardzo proszę Szanownych Forumowiczów o pomoc, bo wersja 19.04 bardzo mi się podoba, zaszło tutaj sporo ciekawych, pozytywnych zmian, jednak z tym oświetleniem scenerii jest ten właśnie defekt... I bardzo mnie to irytuje!