Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny

Przedstawienie procesu twórczego na Facebooku

<< < (14/18) > >>

MaciejZ:
@Sawi, Post z Twoim screenshotem byłby arcyciekawy, gdyby był do tego opis, proces tworzenia, ile to trwa, plany, prośba o zdjęcia, może kilka słów od autora, wspomnienie Twoich innych prac. Tu nie chodzi o screena, ale o to jak został on przedstawiony. I sam „początek powstania wagonu” jest dla mnie jak i użytkowników nieciekawy i niejasny.

Sawi:
Pierwsza sprawa nie ja robiłem ten opis, druga nie mam o to pretensji bo osoby zajmujące się fb mają swoje życie, szkołę, pracę i życie osobiste. Wkurza mnie nadal postawa oczekiwaczy. Apeli było już kilka o materiały i guzik z tego wyszło. Tworzenie modelu to nie jest taka bułka z masełkiem. Trwa to nie raz wiele tygodni, miesięcy lub lat w zależności od dostępnego czasu. Początek jest przeważnie ten sam, plane i na niego naniesione plany o ile jesteśmy je w stanie posiadać. Nie raz trzeba się posiłkować na tzw oko. Bryła modyfikowana setki razy. Jej elementy wielokrotnie zmieniane. Od pewnego czasu używam symetrii i sam się dziwię jakim byłem masochistą bez niej. Każdy verteh przenosiłem ręcznie po obu stronach heh. Nie raz się jeszcze łapie na tym, że to robię, ale se myślę jak zacząłem to już skończę ;).To co tam widać, tam na nich to efekt kilku dni i tyle.

MaciejZ:
@Sawi, ja to doskonale rozumiem i również Twój wkład pracy w symulator doceniam, nawet nie wiesz jak bardzo. Mi chodzi tylko o promocję samego fanpage-a. Ktoś się za to zabrał, dobrze zaczął i nagle jest lipa. Nie sądzę, żeby było problemem dla Ciebie czy innych twórców odpowiedzenie na kilka pytań w wiadomości PW dotyczących Twoich aktualnych prac. Oczywiście mówię o pytaniach zadanych przez ludzi obsługujących fanpage, nie pytania w stylu „kiedy będzie” albo „a zrobisz darta”. Mniej więcej tak jak to opisałeś w poście. Wystarczyłoby to odpowiednio ubrać w słowa, streścić i wtedy wrzucić z tym screenshotem. Wtedy mamy jakąś jasność sytuacji. Sam screenshot dla nowego użytkownika nic nie wnosi, więc nie dzieląc się istotnymi szczegółami, nie można go też winić za to, że oczekuje gotowego modelu po tygodniu.

Sawi:
Cóż mój obecny wkład prawda jest taka, że jest mizerny w porównaniu do tego co było kilka lat wstecz. Wiele się zmieniło od tamtego czasu i raczej już nic nie będzie takie jak przedtem. Na ponad rok z hakiem zniknąłem i szczerze powiem od czasu tego tzw kolejnego powrotu nie bardzo umiem tutaj miejsce dla siebie znaleźć. Coś tam próbuję wiadome, ale i z tym różnie bywa. Ogólnie wystrzeliliśmy z rozwojem exe i to mnie w głębi serca cieszy. Gdyby nie praca exemastrów nie byłoby postępu taka jest prawda. Kiedyś mogliśmy pomarzyć o asynchronach itp pojazdach. Dziś można nimi śmigać. To niesamowite jak szamyna ewoluuje. Zawsze mówiłem i będę to powtarzał że  żaden ze mnie twórca tylko amator, który coś tam próbuje z różnym skutkiem. Chylę czoła przed twórcami za ich włożoną prace i o oby tak dalej.

MasterYoda:

--- Cytat: _MK_EU7 ---@Sawi, Post z Twoim screenshotem byłby arcyciekawy, gdyby był do tego opis, proces tworzenia, ile to trwa, plany, prośba o zdjęcia, może kilka słów od autora, wspomnienie Twoich innych prac. Tu nie chodzi o screena, ale o to jak został on przedstawiony. I sam „początek powstania wagonu” jest dla mnie jak i użytkowników nieciekawy i niejasny.

--- Koniec cytatu ---

Masz chęci co widac więc zamiast próbować tłumaczyć daj przykład jak by to miało wyglądać wg Ciebie zamiast robić wykład. Oszlifuj post ze screenem @Sawiego i pokaż na co Cię stać.*

* - zbieżność z polskim hitem radiowym przypadkowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej