Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria "Góry"
DzordZ:
Górna Wieś, Wysokie, Kamienna Góra, Piekło, Zamoście. To tak w ramach wywalenia Wilkowa, Moczodołów, Mordek, Lelowa i czegoś jeszcze... Tak jak Joachimowicz powiedział, wiochy z południa Polski np. wzdłuż kryniczanki, zakopianki, trochę Dolnego Śląska + Podkarpacia.
danniel:
Poszerzenia na torach zasadniczych powinny być łagodniejsze. W dokumentacjach projektowych widziałem, że w takich miejscach występują łuki o promieniach 15 km, a samo esowanie trwa przez jakieś 100 m. Dla torów zmodernizowanych polecam tworzenie krzywych przejściowych w okolicach rozjazdów nawet jeśli nie ma tam przechyłki. Tak samo tworzenie zabezpieczeń torów zasadniczych tak jak na PLKowskiej części Sopotu. Rozjazdy 6, 8, 32, 34 można odwzorować przez Rłd 751/500-1:9 czy Rłd 760/497-1:9.
JAN21:
Wiem, wiem... Dużo jest takich krzywizn jeszcze. Gondolin wydłużony o 100m (całość ma koło 300m), bardziej się nie dało, bo z jednej strony łuk a z drugiej zbyt dużo grzebania z terenem itd. Zmieniłem nazwy na tę które zaproponował @DzordZ
Paweł Andrzej Nowinowski:
Co do zmian nazw to ja bym proponował jeszcze zmiany nazwy stacji Kamienna Góra na Kamienna Góra Północna.
danniel:
Tutaj przydałby się peron wyspowy z przejściem podziemnym na wysokości dworca. Półbramka typu T na peronie (mamy taką?) zamiast stawiania słupów na torze po prawej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej