Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria "Góry"
Stele:
Świta mi, że kiedyś Ra robił instrukcję stricte pod to jak gra to czyta. Tyle i tyle takich znaczków w wersie, parsuje ten token, kolejnych tyle znaczków, parsuje kolejny token... Zrób dokładnie na podstawie składni istniejącego, to będzie działać.
Ustaw i przypisz do torów wskaźniki zatrzymania (dla towarowych wystarczy jeden w linii semaforów wyjazdowych, przypięty do wszystkich torów grupy), wskaźniki końca okręgu przetaczania i wskaźniki prędkości szlakowej, to ai powinno jeździć jak trzeba i ładnie przewijać rozkład w trakcie.
Instrukcje na wiki i w opisach inców danych wskaźników.
matek123:
Wątek o rozkładzie. http://eu07.pl/forum/index.php/topic,18359.0.html
JAN21:
Jeżeli chodzi o semafory to wszystko już działa, problem był w tym, że gdy zdalnie przypisuje eventy _sem_info to z jakiegoś powodu nie chce to działać. Zrobiłem przykładowy rozkład i ładnie rozpędza się do rozkładowej, tylko problem w tym, że nie chce go przewijać. Od czego to zależy? Druga sprawa, AI nie zatrzymuje się na przystanku pomimo wskaźnika W4 przypisanego do toru. Wydaje mi się, że może to być zależne od rozkładu, ale jak jest naprawdę to nie wiem.
Stele:
AI porównuje aktualną stację w rozkładzie ze skanowanymi W4. Jak zgadza się nazwa to się zatrzymuje przy wskaźniku i odhacza. Jak się nie zgadza to pomija i leci dalej.
JAN21:
W4 nazywa się Zalesie#2A, w rozkładzie jest też Zalesie, więc chyba nie to jest problemem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej