Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria "Góry"
Stele:
W czym masz problem w brzegach rzeki? Nie rób rzek jako torów. Kop koryto i taflę wody jako teren dawaj. Trajektorię ewentualnie niewidzialną, jak coś ma tam pływać. Na brzeg 2-3 metrowy pas o stałej szerokości z teksturą przejściową trawa-kamienie/piach i na dno kamienie/piach.
Balaclava:
Te rowy to za głębokie, tak ze 30cm głębokości w zupełności wystarczy.
JAN21:
Cześć
W przerwie podczas tworzenia terenu, zacząłem bawić się eventami, i standardowo pytanie. W czym może być problem jeżeli AI nie reaguje na semafory, oraz po przejechaniu 3 torów z ustawionym velocity (gdy tory nie mają ustawionego velocity to AI w ogóle nie rusza) przyśpiesza do maksymalnej? Exe z 29.03.2018 W załączniku przesyłam trasę na chwile obecną.
http://eu07.pl/userfiles/21553/priv-gury_1.rar
Edit: Do paczki wrzuciłem stary plik scn
Stele:
Fajnie wygląda to "morze". :P
AI dostaje sygnał na semaforze wyjazdowym SetVelocity 40. W trzech torach w tabelce 40, potem w dwóch rozjazdach 100 i w reszcie -1. Nie ma rozkładu, który definiowałby prędkość rozkładową ani wskaźnika definiującego prędkość szlakową. Po zjechaniu ze wszystkich rozjazdów i bez kolejnych w drodze skanowania, uzna że wyjechało na szlak i rozpędzi się do konstrukcyjnej lokomotywy (lub wagonów o ile na to patrzy).
JAN21:
A jest gdzieś opisane tworzenie własnego rozkładu? Czy można przerobić jakiś istniejący?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej