Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MD Zajączkowo
Dróżnik Wiór:
Sputniki które tworzyłem są w zasadzie na wykończeniu, możliwe że poza nimi ruszę jeszcze jakieś. Tylko muszę gdzieś zaczerpnąć natchnienia, aby się ich podjąć. Byłyby to eksponaty z mauzoleów kolei. Tylko przed nimi na pierwszy ogień pójdą inne maszyny. Od ET21 trochę odpocznę, a na warsztat wezmę SP45. Długo czekały, bym się ich podjął. Plan mam na kilka tekstur maszyn tej serii. Na razie na wykończeniu mam dopiero pierwszą. Jest to SP42-039 z szopy w Gnieźnie, z herbem tego miasta na czole, stan na rok 1996.
Dróżnik Wiór:
Widoczna powyżej SP45-039 w zasadzie jest skończona. Zrobię kilka i wystawię razem. Tymczasem tworzona jest kolejna. Ta już postawiła przede mną pewne problemy. To, że żółte czoło lekko przenika na bok, to jeszcze nie problem, tak mają wszystkie SP45 z symulatora i nie da się tego przeskoczyć. Albo przenika w dół, albo pojawi się zieleń na żółtym czole. Na ile się dało, ustawiłem to. Problem zaistniał przy SP45-032 z dwoma żółtymi pasami na jej długości. Konia z rzędem temu, kto to ustawi. Łączenia pasów na linii pudło - kabina tworzą schody. Próby kończą się tym, że jak po jednej stronie pasuje, to gdzie indziej mały błąd urasta rozmiarem do schodów w Odessie. Chętnemu, by po nich zjechać mogę podesłać tę teksturę. W planie mam jeszcze jedną maszynę z takimi pasami.
Problem ukazany na załączonym zdjęciu:
Dróżnik Wiór:
Niektóre SP i SU45 na materiale zdjęciowym posiadają napisy u dołu pudła. Tekstura posiada jeden bok, który po drugiej stronie jest jego odbiciem. Z uwagi na to, kiedy się je umieści, po jednej stronie są prawidłowe, a po drugiej wywrócone "na lewą stronę". Wygląda to nieco dziwnie, zapytam zatem, czy w maszynach napisy posiadających, po prostu je usunąć?
W załączeniu wywrócone napisy na boku 301Db-143.
Sawi:
Raczej kwestia mapowania.
szogun:
Nie nakładasz tego na jakąś dedykowana wersję? Bo o ile mnie pamięć nie myli w tej części mapowanie było odbite, trzeba sprawdzić inne suki żeby potwierdzić/zaprzeczyc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej