Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

MD Zajączkowo

<< < (13/24) > >>

Dróżnik Wiór:
Nakładam to na zwykłego fiata, na model 301D (wpis: 301Db-143.tga=301D,SU45,301Db-143), na niego jest większość. Dzięki za podpowiedź, sprawdziłem inne SP45, i zauważyłem, że jest jeszcze wersja 301D-1, z którego korzysta jedynie SU45-079. Ta wersja ma napisy z obu stron normalnie, tylko widać łączenie tego pasa dolnego z pudłem, czyli trochę wirtualnej farby i problem znika. Tekstura też wymaga małej zmiany, i powinno działać jeszcze lepiej. 079 ma jednak pewne mankamenty. Dla tego akurat fiata wszystko jest w porządku. Jednak jeśli są jakieś napisy powyżej numeru 079, to są niewidoczne i nie zostają zasłonięte te na boku. Czyli w mojej 143 nie widać EVN - jedynie wywrócone i nie zasłonięte z drugiego boku, a dla SU45-115 nie będzie widoczne logo SKPL, a właściwie będzie , ale wywinięte na lewą stronę. Model 301D-1 potrzebowałby małej aktualizacji.

szogun:
No porażka jest to mapowanie, ale co zrobić. Dużej aktualizacji nie trzeba bo wystarczy Plane rozszerzyć dla oznaczeń.

Dróżnik Wiór:
Potrzeba zatem, by ktoś kto potrafi podjął ten problem, by podnieść zasięg "widzenia" tych napisów. Najlepiej aż pod uchwyty drabinki na pudle. Logo SKPL zaczyna się na wysokości tego. Tego fiata też miałem zamiar zrobić.

DieselPower:
https://eu07.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=30420.0;attach=108100;image - najlepszą bolączką na te wszystkie problemy byłby nowy model. Z tego, co wiem Kacu aktualnie nie ma czasu na te sprawy, może popytam chociaż czy są jakieś szanse na skończenie modelu.

Sawi:
Będę miał chwilę to zgadam do Marcina zobaczymy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej