Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Rozjazdy krzyżowe (angliki) w symulatorze.

<< < (2/5) > >>

Stele:
Stary problem, ale ja nic z tego nie rozumiem. https://wiki.eu07.pl/flyspray/task/111

matek123:
Ja bardzo się cieszę, że udało Ci się ogarnąć angliki. Rozumiem, że w rzeczywistości położeniem zasadniczym może być kierunek w bok, ale na potrzeby exe + to na wprost, a - w bok. Definiowanie tego, że + jest w bok w którymś rozjeździe wymagałoby poważnych zmian w exe.

Krzysiek626:
@Matek123, wlasnie, to probowalem napisac.

Mariusz1970:

--- Cytuj ---Rozumiem, że w rzeczywistości położeniem zasadniczym może być kierunek w bok, ale na potrzeby exe + to na wprost, a - w bok. Definiowanie tego, że + jest w bok w którymś rozjeździe wymagałoby poważnych zmian w exe.

--- Koniec cytatu ---
Alez gdziez tam, co prawda na biezaco nie jestem, ale w tej kwestii raczej sie nic nie zmienilo, mianowice, event uzytkowy przelaczajacy zwrotnice, moze dowolnie sie nazywac np. na wprost moze nazywac sie figo_fago, na bok lewy_czerwcowy
Dla exe, event przelaczajacy zwrotnice i na to exe reaguje, to

--- Kod: ---event (p1)_0 switch 0.0 (p1) 0 endevent
event (p1)_1 switch 0.0 (p1) 1 endevent

--- Koniec kodu ---
Dokladnie to:

--- Kod: ---switch 0.0 (p1) 0
switch 0.0 (p1) 1

--- Koniec kodu ---

event (p1)_0 definiujemy w jakims evencie multiple, a ten event multiple, dowolnie sobie nazywamy. Ten zdefiniowany event multiple, bedzie tym uzytkowym.
np.

--- Kod: ---event (p1)figo_fago multiple 1 none  (p1)_0 endevent

--- Koniec kodu ---
Probelm jest inny, mianowice, stworzenie automatu, ktory dostosuje odpowiednio nazwy zwrotnic, ich polaczenia miedzy soba (a musza byc odpowiednio polaczone, gdyz, bezposrednie laczenie dwoch switchow, powoduje nulltrakca), eventy w incu i eventy w sceneriach. O recznym dostosowaniu, radze zapomniec.

matek123:
Dzięki za wyjaśnienie. Mimo wszystko dla zachowania ładu lepiej w naszej sytuacji, zamiast definiować kierunek zasadniczy, lepiej definiować tak jak jest teraz (na wprost/w bok).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej